onsdag 27 februari 2013

Årets godaste middagmiddag

I söndags höftade jag ihop en tacopaj till middag. Familjen överöste mig med beröm.
Här kommer receptet på en helt vanlig tacopaj a' la Knaster. Måtten är ungefärliga.

Tacopaj a' la Knaster

Gör först degen 
4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
200 gram kallt smör
3 msk iskallt vatten

Stavmixa snabbt ihop ingredienserna och forma med händerna till en boll.
Ställ degen kallt. Jag ställde min ute. 

Sätt ugnen på 200 grader

Tacokrydda
1/2 tsk cayennepeppar
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk torkad oregano
1 tsk socker
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Blanda kryddorna i en skål

Bryn 300 gram köttfärs i lite olja
Tillsätt tacokryddan, 3 vitlöksklyftor och knappt 2 dl vatten
Låt koka ihop under några minuter.
Häll i en liten burk majs

Äggstanning med ost
2 dl färdigriven tacoost
1 dl mjölk
2 ägg
Blanda i en skål

Tryck ut pajdegen med fingertopparna i en pajform 
Förgrädda skalet i 10 minuter

Skiva två tomater tunt

Häll köttfärsröran i pajskalet
Häll över äggstanningen
Fördela tomatskivorna på pajen

Grädda pajen i 25 - 35 minuter, tills den har fin färg

KLART

1 kommentar:

Småländskan sa...

*kopierat*.. tack! Ska försöka göra denna på lördag då älsklingen (barnbarnet) kommer hit.