söndag 3 juni 2012

Perfekt dagenefterväder

Det var här vi var på fest. Det var meningen att vi skulle spela golf men vädrets makter satte stopp för det (TACK!). Det blev en del tävlingar ändå (inomhus). Jag blev diskvalificerad i golfsimulatorn, spika ned spik i bräda och dart så jag var inte den bästa i vårt lag. Sambon var med i samma lag som mig. Sambon slog ned en spik i en bräda med sju (7) slag. Det var MYCKET imponerande. Det tyckte ALLA. (Sådärja nu har jag skrivit om det. Nu kommer Sambon bli glad över att jag nämner hans prestation i min blogg). Vid sammanställningen av resultaten för alla lag hade mannen som räknade spikslag redovisat 11 slag för Sambon(!?). Det kan ha berott på att han tog en hutt Jägermeister för varje tävlande.
När vi kom hem 02.45 satt Zelda i buren.
Kl. 06 när jag vaknade och gick upp och kissade så hade Zelda förflyttat sig från buren till vår altan. Hon satt där och sov under en av stolarna helt skyddad från regnet så jag lät henne sitta kvar.
Kl. 09 ringde det på dörren. Jag öppnade i Sambons morgonrock för jag vaknade av dörrklockan. Det var en granne. Han sa att vår kanin satt i vår andre grannes trädgård. Oj då, sa jag. Kom Zelda! ropade jag. Då kom hon skuttande på bilvägen nedanför vår brevlåda. Zelda kom hit! ropade jag igen, lite mer uppfordrande. Då satte hon fart rakt emot mig men hon saktade ned farten och såg lite tvekande ut när hon såg grannen. Kom in nu Zelda sa jag med min mest lockande röst. Då skuttade hon upp på trappan och in genom dörren som stod öppen bakom mig. Grannen bara gapade. Gör hon så där?! sa han häpen. Japp, sa jag. Hon är väluppfostrad la jag till. Tack för hjälpen, det var snällt av dig att ringa på sa jag till grannen innan han gick hem till sig. Sedan gick jag in och skrattade och jag skrattar fortfarande när jag tänker på att Zelda har ALDRIG uppträtt så väluppfostrad någonsin tidigare. Ni skulle ha sett grannens min! Ha, ha, ha ha ha ha!

Det var tur att grannen ringde på och väckte mig kl. 09 för då hann jag med en minibloggträff kl. 11. Det var trevligt! Först fikade vi och sedan tog vi en uppfriskande promenad i regnet.

6 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Heja Zelda!

Hon har förstått värdet av att vara duktigaste och snitsigaste kaninen i kvarteret.

Och sambon har förstått värdet av gott rykte i bloggvärlden. Hälsa honom att jag tycker att han var jätteduktig som slog i spiken. Sju slag låter ganska mycket (för att inte tala om elva), men det var ju bra att han fick i den rätt bräda ändå.

Singelmamman sa...

Skönt med kaniner som vet att uppföra sig när det gäller. Antal slag på spik kan jag inte bedöma. Men är maken nöjd låter det bra.

Shamrock sa...

Hur gör man för att bli diskvalificerad för golf?

Mika sa...

Hahahaha!!!! Underbart! Jag hade inte en aning om att man ens kunde kalla på kaniner. Mycket jag inte
vet!

h sa...

Zelda är lika cool som matte. :)

Fru Venus sa...

:-)) Zelda måste vara världens finaste och smartaste kanin! Och sambon var duktig, oh ja ;-)