onsdag 26 november 2014

Om en liten vecka

Hörrni, jag är faktiskt lite piggare nu! Om det är för att solen har visat sig igår och idag eller om det är för att jag började äta multivitaminer i söndags vet jag inte men jag känner en påtaglig skillnad i vakenhetsgrad i alla fall.

På måndag får Största nycklarna till sin lägenhet. Idag har han tecknat elavtal. Största kommer inte ha några problem med att klara av ensamboendet. Det är jag som kommer få problem med tresamboendet då det bara är jag, Sambon och Minsta som bor kvar här hemma. Största har tvättat sin egen tvätt i flera år redan och han tycker om att laga mat efter recept som han googlar fram på internetet. Han är väldigt ekonomisk också. Jag har redan bestämt att han får bjuda mig, Sambon och Minsta på middag alla söndagar efter yogan. Det är bra med rutiner tänker jag.

Mellan har varit på studiebesök på Musikhögskola idag. Har jag sett på FB. Han funderar kanske på vidare studier. Han går ju på folkhögskola nu och stormtrivs.

Största och jag har varit till Ica och handlat ikväll. Det blir tortillawrap med kyckling. Vi väntar bara på att Minsta och Sambon kommer hem från fäktning och styrketräning så att vi kan äta middag. Smågodiset kostade endast 4.90 kr/hg ikväll så vi unnade oss varsin liten påse. Det är ju ändå lönedag och det är värt att fira tycker jag. Pengar är inte allt men allt kan inte fås utan pengar. Julfesten på jobbet kostar 340 kr som vi får betala ur egen ficka. 100 kr för julklapp och 240 kr för maten. Vi i festkommittén hade tänkt oss knytis men det var alldeles för jobbigt tyckte de flesta när vi röstade om det. Så nu blir det catering. Jag har lust att säga att jag inte har råd att komma. De som inte hade lust att baka och stå i hade kunnat köpt med sig något för 240 kr till julbordet istället. Det får man väl ganska många skivor skinka för?

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Faktiskt dyr julfest.
Det här med att barn flyttar....känns sådär. Däremot planerar jag Guldlocks hem, med lov ;-)

Shamrock sa...

tack för påminnelsen, ska ner och ta mina vitaminer jag med

Jenny sa...

What? 340 kr?
It's a mad world.