torsdag 18 februari 2010

Vad jag har gjort idag

Idag har jag varit kursledare på jobbet. Det var jag och Marie som ledde kursen. Heldagskurs, 8 - 16. Jag har aldrig lett en kurs förut. Jag tror att det gick bra. Kursdeltagarna var i alla fall nöjda. Vi lät dem gå hem redan kl. 14. Nu har jag bara 6 grupper kvar att utbilda. Skönt att första dagen är gjord. Jag var faktiskt inte särskilt nervös innan, vaknade bara lite extra tidigt i morse utan att kunna somna om.
Sambon är nervös. Det blir han alltid när han skall ut och resa. På söndag ska han åka bort. Han börjar redan stressa upp sig över vad som skall packas och vad som saknas och vad som måste fixas osv. osv. Det är jobbig när han blir sådan där. Jag är mer lugn av mig. Det är väl inte hela världen om något skulle råka glömmas hemma. Är det inte något svindyrt som man glömt (vi äger inget svindyrt) så kan man ju komplettera när man kommer fram. Det brukar inte hjälpa honom om jag ser till att allt är packat och klart en vecka innan avresa för då ser han bara till att hitta något annat att stressa upp sig för som t.ex. att det är akut behov av att byta garageport precis innan vi åker eller något annat som kräver en massa energi och tankearbete.
9-åringen läste för både sambon och mig ikväll. Det gick riktigt bra! Jag har försökt att få honom intresserad av att läsa länge. Vi har ganska många sådana där lättlästa böcker och vi har lånat på biblan och vi har försökt med att läsa varannan mening i kapitelböcker osv. men när han inte vill så vill han inte. Vi har alltid läst för honom på kvällarna. Det ska ju vara så bra. Ikväll kändes det i alla fall som om att han själv tyckte att det var roligt att läsa för oss! Han sa: så här bra läser Gurra och han har en egen mobil!

5 kommentarer:

Malla sa...

Men så härligt med läsningen :D

Camilla sa...

Kurs ledare?
Vad modig du är!
Jag hatar att prata inför en massa folk.
En i gänget går bra men att stå upp och prata så att alla hör och ser bara mig....det kan jag bara inte.
Ha en underbra fredag.
Kram på dig!

Gafflan sa...

Det är huvudsaken att kursdeltagarna är nöjda :) Verkar som om sambon lider av resfeber ;)

Knasterfaster sa...

Malla! Ja, jag hoppas att det har lossnat nu. Jag blir nog tvungen att ge honom en mobil snart är jag rädd. Jag tycker egentligen att det är för tidigt med det men många av hans klasskompisar har mobiler.
Camilla! Tack! Jag känner mig faktiskt modig. Det har jag inte alltid varit.
Gafflan: Jag har sänkt värmen hemma för att få ner sambons resfeber. Nu sitter han under en filt och tar det lugnt. ;)

Y sa...

Haha, vet du sån som din make är, kan jag bli innan jag ska iväg någonstans (tills jag är på flygplatsen), trots att jag reser och har rest ganska mycket och långt i mitt liv. Speciellt det där med att måsta få fixat grejor precis innan avresan. Så knäppt, att jag faktiskt nu har tagit tag i mig själv och slutat hispa. Kolugn istället. Så nu undrar och oroar (nä inte oroar, det var ett skämt) jag mig istället för vad det är för metamoforsändring min personlighet går igenom ;). Kul med dina kurser! Kram!