torsdag 19 juli 2012

Underbart!

Är helt ensam hemma. Det har jag varit i en timma. Jag njuter av tystnaden, stillheten och kravlösheten. Sambon, Största och Minsta har farit till svärmors stuga för att sola och bada. Mellan och flicka S har åkt till stan för att shoppa. Jag har suttit i mitt favorithörn och ätit två stora bitar hallonpaj med grädde. Pajen bakade Mellan igår. Det är underbart väder ute men jag älskar att vara inomhus så här sitter jag nu och gör precis vad jag vill. Hoppas att jag inte blir hungrig ikväll så jag slipper laga middag åt mig.

Våra jordgubbar har börjat mogna nu! Det är väl en sen sort. Jag tog den första gubben som mognade i tisdags. Igår sa jag till Sambon att det var en till gubbe som var så gott som mogen. Jag tyckte att han kunde få ha första tjing på den. Den var kvar när jag kom hem! Så jag åt upp den. Den kan inte sitta där och bli övermogen bara för att Sambon inte åt den innan han åkte.

Vi har massor med hallon i år också. I går fick vi en burk blåbärssylt av svärmor. Tänk om jag kunde göra hallonsylt. Det skulle vara så gott att ha det på yoghurten i höst. Jag tror inte att jag kan göra sylt. Det verkar vara så besvärligt. En gång för 20 år sedan gjorde jag en plommonmarmelad som blev jättegod!

Nu ska jag gå och titta på grannen.


4 kommentarer:

h sa...

Titta på grannen? Tänk om hen känner sig uttittad då?!

Knasterfaster sa...

Helena: Jag vill inte blunda när jag sitter på min uteplats. När jag tittar så ser jag grannen för han är ute och fixar i sin trädgård.

Maria sa...

Jag vill oxå ha hallonbuskar. Vi har massa vildhallon i skogen men det hade varit bättre att ha dem hemma.

Fru Venus sa...

Mosa lite hallon och blanda i lite socker, frys i "frukostburkar" och ta fram en varje vecka. Mums!