söndag 7 oktober 2012

Balsam för själen

Ordet lisa (som kommer från fornsvenskans lise) betyder ungefär lindring av smärta eller bekymmer. Uttrycket en lisa för själen betyder ungefär samma sak som balsam för själen.

Igår och idag har jag fått mycket balsam för själen. 

Min promenadkompis och jag gick ut och gick medan det var ljust idag. Vi gick en mil för vi gick till Lindbacka brukscafé och fikade. Morotskaka (rejäla bitar!) och kaffe för 40 kronor. Påtår ingick. Både hon och jag gjorde fina fynd i butiken Antik och Kuriosa. Vi lämnade sakerna vi handlade kvar där för vi insåg att det skulle bli svårt att stavgå med ett bl.a ett bord under armen. Det var min kompis som köpte ett jättefint bord. Jag köpte en gammal fin syltburk, alltså inte en burk med sylt i utan en burk att lägga sylt i och så köpte jag en Gustavsbergs-pjäs som kanske ska bli en present så jag kan inte skriva vad det är men den är väldigt fin. Min kompis ska hämta sakerna vi köpte med sin bil nästa söndag. Syltburken var också från Gustavsberg. Den gav jag 20 kronor för och nu har jag googlat och sett att det var ett fynd för liknande kostar 250 kronor! 

Många negativa besked har jag fått den här helgen (brand, hjärtinfarkt, separation) men det positiva har vägt upp (solsken, angorakaniner, goda vänner, teater, gott att äta). 

Rekommenderar er att klicka på ordet promenadkompis här ovanför. Där finns mycket spännande på bilderna, bl. a en bild på presenten jag köpte. 

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Sådana fynd är bra!
Tänkte på er när vi läste om branden, hoppas det inte drabbat er alltför nära. Bra att det fanns positiva saker också :-) Kvällskram

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Vi drabbades inte alls men från fönstret i Störstas rum kunde vi se röken. Gå in på min promenadkompis blogg och läs. Hon drabbades mer. De fick inte ens låsa sin butik innan de lämnade området.

Osloskånskan sa...

Så fint att du ser det positiva också, och inte bara låter det negativa dominera. Kram

Malla sa...

bra att det fanns så mkt positivt som vägde upp!
kram

Singelmamman sa...

Det brukar vara så att det onda vägs upp av det goda. Men det är inte alltid vi kan se det. Du är duktig på att se sånt.
Kul att göra ett fynd!

nillas liv på pinnen sa...

Jag tänker att man får träna ganska många gånger på sitt gym om man ska ta ett bord under armen när man promenerar.

Men omöjligt lär det inte vara.