lördag 24 september 2011

Apropå Alfons

Historien Om Någon (inbunden)
När jag var väldigt liten, sådär en 3 - 5 år kanske, trodde jag att Alfons Åberg var min pappa. Ett stenkast från huset vi bodde i låg det en lågstadieskola och i den skolan fanns det ett Barnbibliotek där man kunde låna böcker. Det gjorde mamma och jag ofta innan jag själv hade börjat i den skolan. Jag lånade alltid massor av böcker, så många att jag knappt orkade bära dem till lånedisken. Jag lånade alltid Alfons Åberg till min pappa men jag minns inte om vi läste dem. Jag tyckte bäst om böckerna Den lilla lilla gumman, Kattresan,  Historien om Någon, böckerna om Totte och så en bok som jag inte minns vad den heter men den handlade om en flodhäst som fastnade i ett badkar. En kos dagbok tyckte jag också om.

2 kommentarer:

Shamrock sa...

Historien om någon upptäckte jag först när jag själv fått barn. Men jag och min syster hade då väldigt roligt åt den och sa att vi borde ge den till vår pappa... Jag kan berätta när vi ses.

En kos dagbok är bra, jag tycker om när hon sjunger "only Muuuuu" och när hon ställer klövarna under hotellsängen

Knasterfaster sa...

Shamrock: Jag minns inte vad historien om Någon handlade om. Minns bara ett rött nystan, en katt och ett skåp. Du måste berätta för mig vi ses.