fredag 23 september 2011

Fik med utsikt

Minsta och jag cyklade till vårt favoritfik när jag slutade jobba idag. Jag slutade kl. 15. Det är inte mitt favoritfik på grund av priset (Waynes coffee) utan på grund av utsikten. När man sitter där kan man titta ned på myllret av människor, bilar och bussar på torget och gatan nedanför. Jag tycker att det är värt några kronor extra att slippa den stressande miljön på McDonalds eller Burger King. På Waynes är det alltid glest mellan besökarna och det bidrar nog till att det känns så lugnt och avslappnat där. Jag tror det är den där kontrasten mellan lugnet inne på fiket och det höga tempot utanför på gatan som jag gillar. Fiket ligger vägg i vägg med en bokhandel så man kan ta sig en boktur både före och efter fikat om man vill. Det brukar jag vilja för det mesta. Idag köpte jag inte någon bok. Jag köpte bara en Milla-docka från böckerna om Alfons och Milla. Hon var så söt så jag kunde inte låta bli. Det var den sista Milla-dockan de hade kvar. Expediten sa att hon blev lite sorgsen av att sälja den allra sista Millan. Den expediten säger alltid vad hon tycker och tänker. Milla ska jag ge bort till någon. När vi satt på fiket såg vi några ungdomar uppe på ett tak. Det stod så farligt nära kanten att jag inte klarade av att titta på dem utan att få svindel. Minsta redogjorde för allt som de företog sig där uppe på taket. Han trodde att de knappast skulle överleva om de skulle ramla över kanten och det trodde inte jag heller. Som tur var ramlade ingen av dem ner medan vi satt kvar.

Men hörrni idag är det äntligen fredag!!! Så himla härligt!!!

7 kommentarer:

Malla sa...

ja, härligt med fredag!
ert waynes låter trevliga än vårt, det är mitt i en galleria.

P.S Det var inte klänningen på bilden som jag tog, det var en annan :)

Knasterfaster sa...

Malla: Puh, vilken tur du inte tog klänningen på bilden! :)

Osloskånskan sa...

God helg vännen!

Fru Venus sa...

Mysfika med andra ord :-)

Gafflan sa...

Gott med fika!
Sv. Nu ska du få höra! Ibland, gärna på fredagar, slarvar jag med att göra lasagne från grunden utan köper ett pkt som heter "Lasagne" och innehåller plattor och en påse pulver som man blandar i köttfärs och slår på mjölk o vatten. Såsen varvar man som vanlig lasagneplattor. På med ost och in i ugnen i 30-40 minuter. Gör gör en sallad till. Har vi gäster eller gott om tid eller ork så gör jag från grunden. Kalla mig gärna FuskGafflan men på fredagar är det tröttheten som bestämmer hur lång tid mat får ta att laga. Den är helt ok i smak och konsistens. Jag kryddat lite extra med vitlök. ;D

Gafflan sa...

Det är helt ok att slappa el grande på fredagskvällar. Alla sätt är bra ;DD

Fru Gårman sa...

Alltså, jag klarar inte heller att titta på såna som sitter för nära kanten, men skulle nog sitta där gärna själv. Konstigt men sant.