lördag 17 september 2011

Nykläckt


Min idé om kvinnligt äggläggning var väldigt nykläckt. Jag skrev i princip ned idéerna i samma stund som de dök upp i mitt huvud så ni får ursäkta om jag inte redogjorde för alla detaljerna tillräckligt tydligt. 
...KLOAK
Kloaken är ett gemensamt organ för träck, urin, ägg och spermatransport.
Vid parning kränger hönan ut kloaken halvvägs och tuppens svällkroppar bildar en fåra i kloaken, så att spermierna kan rinna in i hönan.

Spermatransporten behövs det inte plats för förstås eftersom rägget (rom-ägget) skall befruktas utanför kroppen.  Jag tänkte att det skulle vara ett utrymme inuti kroppen som är tillräckligt stort för att rymma något som är lite större än ett strutsägg. Sedan skall det förstås vara vara lätt och smärtfritt och kränga ut ägget då det ska placeras.  Det var så jag tänkte. 
Jag tänkte absolut inte att sexuella aktiviteter skulle upphöra. Det skulle fungera precis som det gör nu. Det skulle vara som att alltid köra skyddat sex liksom så det blir ingen större skillnad alls. 
Det nykläckta barnet skulle se ut så som barnet i äggskalet här ovanför.  Den skulle förstås dofta bebis. Vid kläckning skulle bebisen kliva ur äggskalet och springa mot dina utsräckta armar och du skulle ta bebisen i din famn och nosa in bebisdoften. Om bebisens andra förälder var med så skulle den också nosa på bebisen och kanske hissa bebisen högt upp i luften så att den kiknade av skratt. Sedan skulle bebisen klä på sig kläderna som ni haft med  åt den. Du skulle hålla bebisen hårt i handen när ni gick  hem och bebisen skulle ta små hoppsasteg. 
Har ni sett nyfödda marsvinsungar? De ser ut som på bilden här nedanför. De ser precis ut som fullvuxna marsvin men de är mycket mycket mindre. Den enda skillnaden mellan nyfödda och vuxna marsvin är att nyfödda marsvin studsar fram. Det brukar kallas att de gör popcornskutt. 

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag står fast vid föregående kommentar ;-) Lördagskram!

nillas liv på pinnen sa...

Nu blev det mycket på en gång. Men det där med bäbisdoften är ju viktigt. *inser*
Och att det per omgående kan klä sig själva verkar ju också som en bra idé.

Osloskånskan sa...

Med min man hade det blivit blåa ägg.

mockapocka sa...

Nja, jag vet inte. Tyckte allt att perioden när de inte kan klä sig själva eller gå var rätt (mega-) mysig. Klä på och av, bädda och rulla vagn tränade jag på sedan jag var två år ungefär så det var liksom så himla kul att göra det på riktigt sedan. Mina äggbebisar ska inte kunna klä på sig själv men annars måste jag säga att du har tänkt ut det riktigt bra.

Osloskånskan sa...

Lite ren människofakta: I fosterlivet har fostret också en kloak, och i loppet av utvecklingen så specialiseras detta till separata "utgångar". Ibland blir det vajsing där, och barnet föds med en faktisk kloak. Men det går att fixa på med operationer.