tisdag 27 september 2011

När jag satt fast i ett golv och när jag inte fick snus

När jag var 4 år gick jag på småbarnsgymnastik. Vi fick sitta i en ring på golvet och bli uppropade innan själva gymnastiken började. Det var vid ett sådant tillfälle som jag fastnade med pekfingret i ett hål i golvet. Ni vet ett sådant där hål som finns där i golvet för att man ska fästa fast en pelare för att alla t.ex. ska gå armgång. Det var hemskt jobbigt att sitta fast i det där hålet och det gjorde jätteont när jag äntligen lyckades komma loss. Ingen av fröknarna märkte något.

När jag var cirka 6 år petade jag in en grön ärta i näsan. Ärtan hade jag hittat i en ärtskida som jag hittat i min mormors trädgårdsland. Det var min mormor som barnvaktade mig vid det tillfället. Ärtan satt där den satt. Mormor kom på den "geniala" idén att hon skulle ge mig min morbrors snus så att jag skulle nysa ut ärtan. Jag blev livrädd när mormor gick runt och letade efter snus i sin stuga. Jag ville absolut inte snusa. Jag blev så rädd att ärtan ploppade ut i rena förskräckelsen.

Har ni suttit fast eller petat in något någonstans när ni var små?

11 kommentarer:

Renée sa...

Min tumme fastnade i ytterdörren när jag var 4-5 år. SKulle stänga dörren, smällde igen den och tummen hamnade där själva "lås-piggen"sitter. Min pappa fick ta i med all kraft han hade för att få upp dörren. Tummen var då i två delar, hela själva toppen hade lossnat och satt bara fast i en liten skinnflik... Ilfart till akuten och sövning i ett huj för att sätta fast allt. Vaknade med ett jättestort bandage, tummen hade fått en skena utanpå så allt slulle hållas rakt. Numera har jag kvar ett ärr som minne plus en nagel som man nästan behöver hantverkare för att klippa!

Singelmamman sa...

Nä, men min tvillingsyster fastnade och petade överallt. En gång fastnade hon på en skärgådsbåt, i en ögla som kapellet skulle fästas i. Mamma och mormor hade ett himla sjå, sa de, att få loss henne! :-)

Malla sa...

hahaha, du skriver så roligt att jag trillar ur sängen.
Jag minns inte att jag pillat så mkt som liten.

Tina sa...

Jag har oxå provat på det där med att peta in en ärta i näsan.... Var väl kanske 4 år då. Mamma fick ta hjälp av doktorn för att få bort den.

Nenny sa...

Jag petade tydligen in en sån liten plastpärla, som man har har när man gör pärlplattor, i näsan när jag var liten. Mamma fick inte ut den och vi fick åka in till doktorn. Med hjälp av nåt som såg ut som en virknål fick doktorn ut den.
;)

Mina dagar sa...

Ha ha ha...vilken geniaaaal idé lilla mormor kommer på;) JAAA nu vet jag!
Ungen får en prilla så ordnar sig allt...ha ha ha....

En liten pärla i näsan har jag lyckats peta in. Väl hos doktorn var den spårlöst borta??

Suzan-Niketävling på bloggen! sa...

Har inget roligt minne just nu men det var kul läsning! ;)

Ingela sa...

Jag har vad jag kommer ihåg inte petat in något men därimot fastnade jag med tungan på kedjan till gungorna en iskall dag. Kunde ju inte låta bli att slicka lite för att se hur det kändes... Det gjorde såååå himla ont att få loss den igen.

Shamrock sa...

Jo då det har hänt. Pärlor har jag petat upp i näsan för att se om de fick plats. När vi fått ut den efter mycket besvär stoppade jag in en ännu större för att se om den oxå fick plats

mockapocka sa...

Jag fastnade med huvudet i ett balkongräcke när jag var fem ungefär. Skulle bara se hur de hade det på andra sidan väggen (fanns väggar mellan varje balkong men räcket satt liksom ihop med balkongen på andra sidan). Det gjorde ont. Ännu ondare gjorde det när farfar och pappa försökte rycka loss mig. Fick ett sår bakom örat minns jag.

Anonym sa...

Bomullstoppen på en tops stannade kvar inne i örat, en gång i övre tonåren. Jag tyckte att det var en smart idé att spola ut den med vatten, men det var det ju inte förstås för bomullen svällde ju upp. Jag fick cykla till vårdcentralen och få den utplockad. Att få ut den var verkligen gööörskönt!!