söndag 4 januari 2009

Tetid

Söndag kväll och dags för te. Jag har arbetat alla arbetsdagar i jul- och nyårshelgerna men ändå känns det som om jag varit mycket ledig. På jobbet var det ganska lungt i slutet av förra veckan så då hann jag städa mitt kontor och rensa i datorn. Det kändes skönt att få rent och snyggt. Vi har äntligen börjat renovera vårt sovrum. Renoveringen började sambon med på nyårsafton. Tills nu har vi haft ett trasigt tak och lilla spöket Laban på väggarna. Vårt sovrum är smalt, endast 220 cm brett. Enligt Feng shui har det inte många rätt. Sambon och jag trivs ändå bäst där eftersom det är det tystaste och svalaste (skönt på sommaren) rummet i huset. Idag har det varit -17 ute så minstingen har inte behövt gå ut. Det märks nu när han börjar bli trött. Han retas med sina bröder (som inte heller har varit ute, utan suttit som klistrade vid datorerna hela dagen). Svårt att blogga när någon skriker rakt ut emellanåt. Jag vill ha en fondtapet med mycket mönster i, små hus, djur och blommor. Tror inte att det blir en sådan. Var på Bauhaus idag och där hittade vi en tapet som vi båda gillade. Den var naturligtvis slut. Det brukar vara så när vi väl är överens... Sambon och jag tycker ganska olika men hur det är så brukar vi bli eniga till slut när vi väl bestämmer oss. Tapeten var vit med blommorochblad-mönster. Några blad såg ut som hjärtan, det gillade jag. Sambon köpte en ljusstake av typen Eldflugan till jul och ljusen har formen av ett hjärta. Den gör mig glad!
Imorgon arbetar jag igen. Resten av familjen skall vara hundvakt till Vera och Ofelia. Då kommer de att komma ut iallafall. T.o.m tonåringarna går ut frivilligt med Ofelia och Vera. Perfekt!

1 kommentar:

secretary from hell sa...

Du hälsar väl till Veras och Ofelias matte från mig?

Jag fattar fortfarande inte det här med blogg och tillgänglighet. Men man kan inte fatta allt... eller snarare orkar man inte försöka fatta allt. Fatta att de tre vise männen kom fram till stallet idag... eller i morgon.
Eller fatta inte och tro att det istället tog år.
Fatta att det är något att fira??
Men det är bra att man har ledigt.