söndag 7 juli 2013

Jag är förälskad och har haft en het natt

Jag är förälskad! Förälskad i Kreta. Jag älskar vädret, maten, grekerna och landskapet. Tur att jag fastade förut för oj så vå har ätit här! Alltid trerätters, även till lunch. Ni vet vi bara måste ha tzatziki med bröd som förrätt och efterrätt ingår alltid i priset. Den kommer tillsammans med notan. Oftast har efterätten varit en liten flaska ouzo med en söt god kladdig kaka med russin i men några gånger har vi fått ungefär en halv melon att dela på oss tre. Igår eftermiddag tog vi ett sådant där turisttåg upp i bergen. Vi besökte en vingård bl.a och fick provsmaka tre viner. Sedan besökte vi ett nu nunnekloster. Men behållningen med hela utflykten var den storslagna utsikten. Så overkligt vackert!

Vi har inte betalt för luftkonditionering. Det har inte behövts för vi har kunnat få skönt svalt genom att ha alla balkongdörrar öppna. Inatt hjälpte det dock inte. Det har varit hett.

Idag åker vi hem. Minsta ser fram emot avresan. Han har haft lite tråkigt och längtar hem. Han var ju på kollo i två veckor innan vi åkte hit så kontrasen blev enorm för honom. Från full fart till inget tempo alls. Han har inte velat bada (ett sådant där tonårstrams) men han har uppskattat måltiderna. Under dem har han tinat upp ur sitt tonårsskal (som är ganska mycket spelad yta och lätt att knacka hål på med rätt verktyg). Han är förresten farligt snygg min Minsta och han ser äldre ut än sina 12 år så med tanke på de blickar han får när vi ä ute så ska han nog låsas in.

Nu ska jag börja packa vår resväska (vi har bara en tillsammans). Sedan blir det nog en stund vid poolen och en tur till Chania för att shoppa upp det sista av reskassan.

7 kommentarer:

JaanaM. sa...

Låter som en skön vecka ni haft!

Anonym sa...

Kreta är underbart - och STORT - varit där 14 gånger och det finns alltid nya ställen att upptäcka. Spara lite av reskassan, den kan användas även här ;-) Välkomna hem / Venus

Aurora sa...

Morn. Känner igen det där med att vägen till tonårskillarnas sociala förmåga går via magen. Kram

maria sa...

Kreta är vårt favoritställe på denna planet:)
Imponerad över att ni bara har med en resväska..
:) Bra jobbat!

Singelmamman sa...

Av allt fint du skrev fastnade jag också för att ni bara har en resväska med er.

Mammy sa...

Kreta är bäst!!! Mitt absoluta favvo ställe.
EN resväska!!?? Impad!!
Trevlig resa hem till värmen.

Knasterfaster sa...

Jaana: Du anar inte!
Fru Venus: Sambon och jag är imponerade av att hunnit vara där 14 gånger. Du måste ha varit bara ett litet knytt första gången för du är väl bara 29 år?
Aurora: Tur vi har erfarenheten sedan bröderna var i den åldern.
Maria: och eftersom jag och min sambo träffades på Rhodos för 24 år sedan så älskar vi Grekland.
Singel: Väskan var stor och tung. 24 kg på ditresan och jag tror nästan 30 kg på hemresan trots att jag la hela min stensamling i handbagaget.
Mammy: nästan lika varmt hemma idag.