tisdag 28 oktober 2014

För eller emot

Som jag redan skrivit om förut så är Mellan för ung för att få studiestöd och för att få ta studielån. Detta innebär att han nu när han pluggar på folkis får enbart studiebidrag på 1080 och inackorderingstilllägg som är ca 1800 (kommer inte ihåg exakta summan just nu). Hyran för inackorderingen är 5200 kr månaden Hyran betalar Sambon och jag Vi har gjort så att han behåller inackorderingstilllägget och betalar oss 1080. Han behöver ha pengar till mat fredag lunch och middag, lördag och söndag samt frukost måndag och en del studentlitteratur. Största pluggar på universitetet och bor hemma helt gratis. Man kan väl säga som så att vår ekonomi är minst sagt ansträngd just nu. Har förstått att det finns föräldrar som tar hyra av sina vuxna barn. Vad har ni för åsikter on det?

5 kommentarer:

Jigglypuffan sa...

Jag tycker de ekonomiska förutsättningarna får bestämma. Bra för unga att få betala en del om de har möjlighet. Har man som förälder ansträngd ekonomi och barnen ändå har en inkomst är det väl rimligt att de bidrar med det de kan. Har man som förälder god ekonomi kan man ju välja att stå för allt.

Singelmamman sa...

Jag hade gjort likadant som ni.

Shamrock sa...

Mina bor gratis så länge de pluggar men får betala hyra när de får jobb.

Å andra sidan bodde och pluggade min son hemma vilket gjorde att vi inte hade massa extrakostnader.

Jag tror att man får se till hur situationen är när det blir dags

Shamrock sa...

Och jag tycker att ni gör rätt med tanke på att det blir en hel del extrakostnader för hans boende.

Knasterfaster sa...

Anette: hade de haft en inkomst så hade jag tyckt att de skulle varit ok att de hade betalt en summa hemma varje månad. Nu har de endast pengar från CSN.
Singelmamman: jag var otydlig. Jag vet inte hur vi ska göra.
Shamrock: men kan vi även ta betalr av Största? Mobilkostnad betalar vi. Är det rätt?