måndag 22 december 2014

Semester!

Sitter här med en kopp kaffe och en pepparkaka och smider semesterplaner. Har precis skrivit tre julkort som jag ska posta senare idag. Jodå de kommer visst hinna fram till jul och gör de inte det så kommer de fram en annandag eller nästa.
Idag när jag har semester ska jag handla kvarstående julklappar vilket noga räknat är alla allt som allt. Det är nog snabbt kirrat! Jag har redan köpt halva framtidsklappen (temat i jul) och delar av Störstas julklapp. Klockan 12 har jag tid hos min frisör.
Jag strök och satt upp julgardinerna igår. Idag ska jag, om jag hinner, pynta och göra julfint i huset. Sambon och jag var på julmarknad igår. Då köpte jag en julig krans till ytterdörren. Kransen har jag redan satt upp fastän det inte är pyntat och klart inne i huset. Det vet väl alla att det är helt fel att göra så? Kransen ska sättas upp som en symbol för att allt är färdigpyntat till jul där innanför. Så gjorde i allafall min mamma och hennes väninnor.
Mellan ska koka knäck idag. Det ska bli spännande att se.

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Här sätter vi upp kransen till Lilla jul, lördagen innan föesta advent tillsammans med sllt fänsterpynt/ljus och resten till Lucia. Idag plockar vi ner granen och dammar av den, klär den ikväll. God jul på er alla ♡

Småländskan sa...

Jag har grillat/stekt revben, stekt köttbullar och gjort Janssons.
De tar jag med till syrran/svågern på julaftonsmorronen.
Ha en riktigt fin jul och ett gott nytt år!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: jag njuter av min gran ännu. Vad har du din sa du? 😉
Smålänskan: Nu blev jag väldigt sugen på Jansson, vilken tur att jag får äta det igen i midsommar. Hoppas du fick en god jul! Gott nytt år!