söndag 6 januari 2013

Knasterfaster goes bakgalen


I morgon ska jag ha med mig kaffebröd till jobbet. När någon fyller/har fyll år så ska någon annan (den här gången är det jag) baka och bjuda övriga arbetskamrater. Det är inget rullande schema utan den som känner sig manad ska baka. Jag har inte känt mig manad och kommer troligen aldrig känna mig manad heller. I torsdags blev jag uppmanad att baka tills idag. Det är chefen och en till i personalen som har fyllt år.
Nu har jag bakat Flexkakor och en kladdkaka. Kladdkakan står och svalnar. Den ser ovanligt okladdig ut för att vara en kladdkaka. Flexkakorna ser ut som knäck i för stora formar. Sambon undrade försiktigt (när det gäller kombon bakning/Knaster är det bäst att vara försiktig - det vet han) varför jag alltid bakar efter något nytt recept när jag bakar. Varför bakar du inte något du kan? Vad kan jag då?! Rimbobullar! (Akta dig noga nu Sambon för nu är du ute och tassar på minmarker). Rimbobullar bakade jag senast till Mellans dopkalas för 17 år sedan. Det var då jag bestämde mig för att jag inte kan baka. Allt beröm för dem från gästerna tog jag som ett sätt att skyla över hur totalt misslyckade de var. Mina chokladmuffins som jag brukar baka då, vad tycker du om dem? Sambon helt nollställd i ansiktet. De som jag brukar baka. Som alltid är goda. Inget ljus går upp för Sambon. Faen. Jag tycker i alla fall att de brukar vara goda. Ananaskaka brukar jag också baka. Varför nämnde han inte den?

Råkade radera ovanstående inlägg av misstag. Nu är det återskapat

1 kommentar:

Knasterfaster sa...

Hahaha! Jag kan baka, men gört nästan aldrig.
Anne med e

Ha, ha, det blir säkert jättebra! Det blir något sött i alla fall:-)
YYoyce funderingar

Om någon på mitt jobb uppmanade MIG att baka ... Det är det ingen som gör. För övrigt tycker jag att sambon kunde ha bakat åt dig.
Nillas liv på pinnen

Oj vad jag hade att läsa ikapp! Klart du kan baka, annars skulle de på jobbet inte be dig! Ett minuspoäng till sambon ;-) Hur ser det ut att gå med uthyrningsrummet?
Fru Venus

Du ska se. Att det blir säkert bra. Flexkaka har jag aldrig hört talas om. Men kladdkaka går alltid hem.
Krakelsprakel

Hihi..men de är säkert goda!
Susjos

Den där ananaskakan har jag smakat och den är ju helt fantastiskt god.
Singelmamman