tisdag 24 augusti 2010

Så urbota dumt.

En arb.kamrat, med en annan yrkeskategori,  gjorde något så pinsamt idag att jag trodde att jag skulle dåna då jag såg det! Jag skäms när vuxna högutbildade högavlönade människor beter sig som tjuriga småbarn. Jag förstår om någon begår misstag på grund av okunskap eller bristfällig information men när människor obstruerar då blir jag sur. Jag kan inte berätta vad hon gjorde utan att lämna ut för mycket. Brukar ni också få skämmas för vad andra säger och gör?

På förmiddagen idag hade sekreterargruppen, där jag ingår, "verksamhetsplanering".  Jag brukar kunna prata vid sådana där möten och säga vad jag tycker men jag sa nästan ingenting. De andra pratade bara om vad som kanske kommer att hända om två år och om fem år. Jag  ville prata om hur vi har det just nu. Just nu har vi det inte bra. Har ni ett ledig arbete och kan erbjuda lite mer än 16 000/månaden så kontakta mig!

Annars är det bra.
På fredag hoppas jag att jag kan visa bilder på vår hemlighet som pågår här hemma. Ni får hålla er.
Största började på gymnasiet igår, Natur-MUSP. De är 30 elever i klassen, 15 av dem går MUSP-inriktningen, 5 killar och 10 tjejer. Största kände igen de flesta sedan förut. I morse upptäckte jag att Mellan hade tappat bort sin cykel. Jag kom på att han nog glömt den vid vår närbutik i torsdagskväll. Det visade sig  stämma. Mamma/jag har koll. Som tur var stod den kvar!
Minsta och jag när vi var små. Vi bygger en koja. 

17 kommentarer:

Renée sa...

Där hade du allt tur! Hade det varit här så hade den varit borta direkt för att komma fram lite senare i en annan sprayad nyans...

Fru Venus sa...

Varför var du tyst idag? Du som har så mycket klokt att säga :-) Vad bra att cykeln var kvar, men hemlisen...NU tack! Jag förstår vad du menar när du pratar om hur folk gör bort sig, synd bara att dom inte alltid förstår det... Kram

Knasterfaster sa...

Renée: Välkommen hit! Jag blev glad när jag såg att du lagt dig som följare! Vi hade OTROLIGT tur när cykeln stod kvar. Jag och Minsta lämnade våra cyklar vi skolan en gång och det gick inte lika bra...
Fru Venus: Det kände som om de andra inte ville prata om det som verkligen är ett problem. De pratade bara om framtiden. Jag tror faktiskt att den här människan fullkomligt skiter i om hon "skapar dålig publicitet".

Shamrock sa...

Jo tack, vi har en på mitt jobb som ofta säger saker så att man tar sig för pannan.

Du kan nog få jobb på mitt jobb. Det är inte så hög lön, men du får garanterat mer än 16 000 kr/mån. Men då får du pendla till Stockholm det kanske äter upp löneskillnaden...

Singelmamman sa...

Ja välkommen till mig. Fast vi finns i Stockholm. Berätta allt, här och nu!
Jag, nyfiken? Inte då...

Maj Korner sa...

Nej, jag har som motto att var och en får skämmas för sig själv.

Knasterfaster sa...

Maj Korner: Jag önskar jag kunde klara av att låta bli att skämmas. Tyvärr var det hon gjorde en sak som alla som besöker oss kommer att se.

Malla sa...

Jo, ibland skäms jag över vad andra säger/gör. Speciellt en person. Blev helt enkelt tvungen att sluta umgås med människan. På riktigt.

Knasterfaster sa...

Malla: Bra att du slutade umgås. :) :)

Melinda sa...

Obstruerar?! Är det samma som mastruberar?? ;)

Knasterfaster sa...

Melinda: Ha ha ha. Ja, det är ungefär samma sak. ;)

nillas liv på pinnen sa...

Jag brukar bara få skämmas för mig. Det är tillräckligt jobbigt så jag orkar inte skämmas för andra också.

Att inte prata om de problem man upplever här och nu är förödande i längden. Jag känner igen "dagordningen" som, på vårt jobb i alla fall, sätts av överordnad för att just undvika att prata om det som behövs. Hon (vår överordnade) tycker att det vi vill prata om är gnäll. På olika sätt premierar hon de lärare som sällar sig till henne och ser framåt utan att kritisera hur det är nu (vilket inte är möjligt, men det vill hon inte fatta). Bitch!
Just idag känner jag en så otrolig lättnad över att jag inte jobbar just nu. Jag vill verkligen inte dit, bl a av skäl som att jag är rädd att bli definierad som gnällig när jag säger sånt som är viktigt.

Tantaluran sa...

Jodå, visst skäms man över andras dumheter ibland. Jag hade också en sådan arbetskamrat. Usch

Gafflan sa...

Det är tur att mammor har helikoptersyn och järnkoll på alla saker :D
Kram.

Alexandra sa...

Så nfiken jag blir på er hemlighet. Jag vill veta...

Känner förresten verkligen igen mig när det gäller pinsamheter hos vuxna människor. Det kan bli riktigt pinsamt och irriterande. :-)

Hoppas du har en härlig kväll!

Sus sa...

Sooom jag skäms ibland! Just nu skäms jag över TVÅ personer. Som jag dessutom måste träffa varje vardag. Huvva.

Knasterfaster sa...

Shamrock och Singelmamman: Jobbar ni på samma ställe? Får jag räkna in restiden i arb.tiden? Om jag skulle jobba heltid där jag sitter av tiden idag så skulle jag ha 19 670/mån. Jag arbetar 85%. 2-års universitetsstudier med tillhörande studieskulder har jag också... Vi är de sämst betalda läkarsekreterarna i hela Sverige.
Nilla: Jag borde söka mig någon annan stans men jag är för bekväm och får inte "ändan ur vagnen". Vet inte vad jag skulle kunna göra istället för det jag gör. Dessutom är det ju det jag gör som jag har utbildat mig till.
Jag brukar också uppfattas som "kärringen mot strömmen" eftersom jag inte alltid håller med de andra.
Tantaluran: Jag vet inte vad som skulle vara mest pinsamt; om någon obstruerar eller masturberar (som Melinda skrev här ovan) på arbetsplatsen. ):
Gafflan: Ibland blir jag trött på mig själv när jag har sådan där örnkoll. Hur ska de då lära sig att själva komma ihåg?
Alexandra: En viss yrkeskategori på min arb.plats kan bete sig precis hur som helst utan att någon vågar säga något. Skulle jag göra samma saker skulle jag bli av med jobbet. Det är orättvist...
Sus: Usch och huvva för pinsamma människor! ):