onsdag 18 augusti 2010

Att ta ställning

Kungafamiljen (hela konkarongen) kommer på besök till min stad på lördag. Det har städats och fixats och röjts och donats här i staden ända sedan tidigt i våras. Nej då, inte för att de kungliga kommer, det skulle ha gjorts ändå förstås(?). Man har till och med bytt överkastet på sängen och klätt om stolarna på slottet i det rum som kungen och drottningen ska sova i under en (1) natt. Överkastet och stolstygerna som fanns hade tydligen inte tillräckligt glada färger. (Jag hoppas att Kungen och Drottningen kommer att skratta sig till sömns nu). Jag brukar städa och plocka undan när jag ska få gäster men jag har aldrig låtit klä om möblerna. Brukar ni göra det?

Mellan går på en friskola med musikinriktning. Skolans mans- och flickkör (när de bytte namn på kören från goss- till manskör så fick den många fler medlemmar!) har fått det hedervärda uppdraget att sjunga för kungafamiljen på lördag. De ska sjunga utanför kyrkan när besöksdelegationen går ut ur kyrkan. Naturligtvis är det helt frivilligt att ställa upp och sjunga. Det är ju en lördag och skolfri tid. Kören ska öva uppställning vid kyrkan på fredag för SÄPO vaktar kyrkan under hela lördagen … SÄPO …? Har någon tänkt på Mellans säkerhet?!!! Får kören skyddsvästar???

Minsta börjar 3:an idag.
Åh vad jag önskar att de kunde få en extra lärarresurs i den klassen! Det är så tråkigt att kommunen har så dåligt med pengar att de inte har råd att kunna anställa någon.

Mellan vill inte sjunga för kungligheterna på lördag. Han vill mycket hellre åka till Malmö. Vet ni, jag tror faktiskt att jag ska boka hans biljetter nu så att jag är säker på att han kommer iväg.

7 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Mans- och flickkör?! Tillåt mig småle. Varför inte Mans- och kvinnokör? Skulle inte låta så pedofilt i alla fall.
Det där sista med det pedofila skulle jag sktryka över om man kunde stryka över i kommentarer för jag vill inte bli anklagad för att smutskasta den skolan. Men nu kan man, som sagt, inte stryka över i kommentarer utan bara i inlägg.

Jag visste inte att de klätt om möblerna för kungligheternas skull. Hade jag vetat det hade jag blivit ännu mer irriterad på spektaklet. Så det är ju bra att jag inte vet. I synnerhet som man vet att det saknas en lärare i Minstas klass, och att årslönen för en lärare och omklädning av möbler för kungligheter kanske är på samma nivå. Fast när jag tänker efter så är nog möbelomklädningen dyrare.

Nu kanske jag ska ta och skriva inlägg i min egen blogg istället för i din.

Gafflan sa...

Klä om möbler? Inte för gästers skull, absolut inte.

Fru Venus sa...

Nilla är för underbar :-) Jag hoppas också att kungligheterna kommer att skratta sig till sömns *asg* Jaha , så Malmö vinner? Eller är den mellan som vinner ;-) Jag förstår din frustation över läraren som saknas, kan du inte ställa till med lite liv? KRAM

Malla sa...

Näe, jag skulle möjligtvis plocka ihop eller städa om jag väntade besök.
Extra resurs - kräv det! försök i alla fall!
Fast jag vet att det kan vara svårt. I F´s klass fick de tillslut en resurs efter mkt om och men då det inte alls funkade i klassen - men den resursen fick de bara ha i en termin. Slut pengar sen sas de.

Shamrock sa...

Haha gillar Nillas pedofilinlägg. Knaster är det bara du som vill ha resurs eller vill de andra föräldrarna oxå ha det? Det är ju svårt att kämpa ensam om sånt. Om Mellan inte får skyddsväst tycker jag att du gör rätt som skickar honom till Skåne -vem vet vad som kan hända i kyrkan

Tantaluran sa...

herregud......jag som ska ha gäster om ett par dar. Får ta kompledigt i morgon för att hinna klä om soffan!!

Alexandra sa...

Klätt om möblerna? Oj oj oj. Tycker helt klart extraresurs!

KRAM