onsdag 25 augusti 2010

Vad har jag gjort idag?

Idag har jag jobbat. Slutade kl. 16. Efter jobbet gick jag på stan för Största hade ringt till mig och sagt att han behövde kollegieblock med rutat papper. Jag köpte fina pennor, sudd, en pennhållare med ugglor på, gummibandsmappar och ett pennskrin till honom också. Fick leta länge innan jag hittade ett pennskrin som såg lite mer "vuxet" ut. Jag hittade ett fint svart på Åhléns. Nu hoppas jag att det blir lite roligare för honom att göra läxorna. Mellan fick också ett välfyllt pennskrin. Han fick ett grönt. Det blev middag på hamburgerkedja ikväll för när jag stod i kön på Bokia så blev jag yr. Kan ha berott på att jag endast åt lite lite sallad till lunch. Jag skulle egentligen ha cyklat hem och hämtat Minsta och sedan skulle han och jag ha cyklat upp på stan igen. Nu kom Största upp på stan med Minsta. Vi skulle till kulturskolan. Idag var det schemaläggning, nästa vecka börjar saxofonlektionerna! Passade på att köpa inneskor till Minsta när han var med på stan och kunde prova. Det kom en påminnelselapp om inneskor ifrån skolan igår...Åh, alla dessa lappar! När vi kom hem gick jag ut och grävde upp hostor. Det har jag ju redan skrivit om. Det var ungefär allt jag gjort hittills idag.

Jag har haft lönesamtal med min chef men det är inte så mycket att berätta om det. Hon har 800 kr att fördela på oss tre sekreterare, en av oss är oorganiserad och jag och en till är med i SKTF. Avtalet som löper sedan i april i år gav 3,5% på två år, 2 % i år och 1,5% nästa år. Det blir inte många kronor när man räknar % på våra låga löner. Det är ingen individgaranti. Den nya lönen kommer att betalas ut i november. Arb.givaren väntar länge med att betala ut de nya lönerna för då får "han" ränta på våra  pengar. När jag får mina pengar utbetalda i november så får jag en retroaktiv "klumpsumma" att betala skatt på. Visst är det väl tokigt? En annan tokig sak som jag hörde igår är att den oorganiserade är garanterade en löneökning på 1,75% (hälften av 3,5), vilket betyder att hon kan få en större löneökning än mig som är med i facket. Att gå ur facket skulle ge mig ett ganska stort lönepåslag...

Självklart har Zelda .(kaninen) och jag umgåtts lite också. Det går inte att stå emot henne när hon sitter och sträcker ut en tass genom burgallret när man går förbi.

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Tur att du har Zelda med allt det där lönetjaffset! Kram

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Usch det blev ett väldigt långt och blurrig inlägg det där. Imorgon ska jag skriva om något roligare - hoppas jag.

Finnpajsaren sa...

Men är inte det sjukt att det kan vara så? Ja man blir snurrig av allt sånt där "vuxet" med löner och fack och blittanblä.
Kram.

Malla sa...

Jag har gått ur facket. Dumt tycker många men jag får helt enkelt se till att hålla mig med jobb. Jag behöver aldrig gå till AF. Är det kris så kan jag alltid vara vikarie inom skolan.
Helt knäppt att det kan bli sådär med lönerna!

Knasterfaster sa...

Finnpajsaren: Jag hade alldeles glömt uttrycket "blittanblä"! Det har jag nog inte hört sedan jag var barn. Tack för att du skrev just det!
Malla: Facket känns föråldrat. Jag tycker att det är väldigt viktigt att facken finns men jag tror de behöver förnya sig. Vi har väl de fackrepresentanter som vi förtjänar kanske. Det är ju aldrig någon som frivilligt jobbar med fackliga frågor. Det har det i alla fall aldrig varit på de arb.platser som jag jobbat på hittills. Jag själv är ett väldigt oengagerat skyddsombud t.ex...

nillas liv på pinnen sa...

Att du har den där lönen är SKANDAL! Det finns inget annat ord för det.

Knasterfaster sa...

Nilla: SKANDAL är just vad det är!