måndag 23 augusti 2010

En hög med papper

På köksbordet ligger en 1 km hög hög med papper som skall läsas igenom och skrivas under. Det är papper som sönerna fått med sig hem från skolan. Det känns stressande tycker jag. Minsta hade en plastmapp med papper med sig hem från skolan förra veckan. Jag är nästan helt säker på att ett av papprerna handlade om föräldramöte men den lappen hittar jag inte. Igår satt jag en stund med kalendern och skrev in viktiga datum. Jag har lust att anställa en sekreterare för allt pappersarbete här hemma. Det borde väl räknas som en hushållsnära tjänst?

Filmen Fablernas värld här nedan var ett barnprogram som jag såg på TV när jag var liten. Kom att tänka på det programmet när jag skulle beskriva vad jag tänker om Nilla (vg. se kommentarerna på förrförra inlägget). Nilla tänker på Jane Austen när hon tänker på mig. Jag var tvungen att googla Jane Austen. Tack Nilla! Är det min ironi du tänker på eller är det min stolhet och mina fördomar?
Sambon har tvingat mig att se på Förnuft och känsla på TV flera söndagar i rad nu. Egentligen är det nog för att han själv vill se men så skyller han på att han sitter kvar bredvid mig och tittar för att hålla mig sällskap. Nu ska jag vara helt ärlig mot er.  Jag hade ingen aning om att det var något som var skrivet utav Jane Austen som jag har suttit och tittat på. Det upptäckte jag när jag googlade! Tänk att man lär sig något nytt varje dag!

Shamrock, jag har en hög stresströskel!  Det där jag skrev om att jag tycker att det är stressande att det ligger en hög med papper på köksbordet som måste gås igenom är visserligen sant men jag hanterar det.

Ps. Jag vet inte vilken partitillhörighet jag har. Inför förra valet så gjorde jag sådana där tester som man kan göra för att se åt vilket håll det barkar lutar. Inför förra valet har jag för mig att jag hade ungefär 12 % sympati med alla partier. Det är inte lätt att välja då. Nu har jag bestämt mig för att göra ett antal sådana där test igen. Man måste göra flera för man vet ju inte vem som sponsrat testet Ni vet "som man ropar får man svar" eller vad det heter. Igår var jag 57 % Miljöpartist.

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

Mina ungar har "inte fått ett enda papper ännu"...jo tjena!! Gud vad skönt att slippa ert val ;-)

Malla sa...

har inte heller fått papper, däremot tror jag att jag råkat glömma fylla i inkomstpapper för nellies dagis...måste leta fram dom. snarast.
fablernas värld gillade jag skarpt! :D

Shamrock sa...

Jag älskar "Stolthet och fördom" men hennes andra alster har jag inge koll på.

Hittills har jag bara fått ett papper från skolan som ska vara ifyllt till imorgon. Jag tyckte att dottern kunde fylla i det själv - men nej det gick inte för sig sa hon.

Singelmamman sa...

Jane Austen har jag ingen koll på. Men papper från skolan har jag fått i flera dagar nu. Och yngsta kom dessutom hem med en ledighetsansökan inför vår resa i januari! Härligt så bra att de ärvt sin mammas goda framförhållning i livet. *host*

Madlar sa...

Valtest på nätet.....tveksamt...är det inte bättre att lägga lite tid på att kolla någon partidebatt eller rösta blankt? Huvudsaken är att rösta så att inte SD tar plats.

Malla sa...

i morse öppnade jag fabbes ryggsäck och upptäckte den där högen med 1 km papper som ska läsas igenom..hmpf!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Det är lite kul också!
Malla: Tur du kikade i ryggsäcken!
Shamrock: Ett papper? Oj oj oj. Massor med papper har vi fått + mejl.
Madlar: Jag vet att det är tveksamt. Jag litar inte alls på de där testen. Det är bara lite kul att göra dem. Jag ska ABSOLUT INTE rösta på SD.