onsdag 11 augusti 2010

Malmö

Det är väldigt långt till Malmö tycker jag. Nu vill Mellan dit igen. Vi skjutsade ju dit honom tidigare i sommar. Varför är det så dyrt att åka tåg? Jag gör säkert något fel men t.o.r Malmö för Mellan som är 14 år skulle kosta närmare 1000 kr. Är det rimligt? Buss tar evigheter men är lite billigare.
Ikväll har Mellan en bearbetnings och övertalningskväll. Sådana är jobbiga. Vi har sagt ja till att han får åka till Malmö. Nu tjatar han om att han absolut måste byta mobil. Den han har nu fick han i november förra året och den har tydligen redan blivit antik. Nu vill han sälja mobilen till Minsta. Först sa han 700 men sedan höjde han priset till 1200. Suck. Nu blir det Minsta som kommer att börja tjata istället. *suck*
Minsta och jag har ett avtal och det är att när han har läst 100 texter för mig så ska han få en egen mobil. Han har inte läst alla texter ännu så han ska inte ha någon mobil nu. Egentligen tycker jag att han är för liten för mobil men nästan alla i hans klass hade mobiler redan i 2:an.
Vilken trög och tråkig kväll det här är. Är det så för er med?

11 kommentarer:

Malla sa...

trög och tråkig är den inte men oerhört stressig! jag hinner mkt om dagarna här hemma men det är min lilla dos av jobb som blir lidande just nu. Eller itne lidande, det blir gjort men nu när jag är hemma med båda på dagarna finns ingen tid att sitta vid datorn och jobba så jag måste göra det kvällstid när jag ara vill läsa bloggar...men så är det :)
Dt låter väldigt dyrt 1000 kr för en som är 14!
Tack för ditt mail, svarar på det imorgon eller senare ikväll om jag hinner
Kram!

nillas liv på pinnen sa...

Jag har min äldsta dotter i Skåne så jag åker ibland dit med tåg. Det är dyrt. Buss skulle jag inte palla med hela den långa vägen.
Jag ska snart åka ner, kanske redan nästa vecka.

Shamrock sa...

Visst är det fascinerande att de kan tjata så mycket... Jag undrar var alla ord kommer ifrån eftersom det vid andra tillfällen är svårt att få dem att säga något över huvud taget.

Melinda sa...

Jag kollade biljett för någon vecka sen från Jönköping till Nyköping med buss som kostade 600kr T/R.. Det ÄR dyrt att åka men tycker att det BORDE vara billigare då de vill att man ska åka så miljövänligt som möjligt..

Anonym sa...

Nilla: Mellan vill åka fredagen den 20 augusti och komma hem igen på söndagen den 22/8. Om du reser samtidigt så kan han ju åka nästan gratis med dig!
Shamrock: Jag avskyr verkligen tjat. /Knasterfaster

Tantaluran sa...

Jepp, precis så där har vi haft det (ungarna är stora nu). Något som jag tyckte hjälpte mycket gällande inköp var att de fick ta hand om sina barnbidrag själva. Sedan gjorde vi regler kring denna peng. Den skulle räcka till allt utom kläder och skor. Vi satte gränser för vad t ex skor fick kosta. Var de dyrare än 600 kr fick de ta av sitt barnbidrag och lägga till överskjutande summa. Har funkat jättebra!

Alexandra sa...

Buss då? Hoppas ni hittade en bra lösning.

Min kväll var mysigt och väldigt lugn. Hoppas din blev det till slut också. :-)

Jesse sa...

Oj, vad tiderna har ändrats. Jag var 18 år när jag fick min första mobil och fick spara ihop till den på egen hand. Nästan tio år sedan men idag är det ju så att alla, verkligen alla, har en mobil och tyvärr krymper det i åldrarna.

Skrutten min kommer att få en, men inte ännu. Brorsans äldsta barn fick en när hon slutade ettan och även en hemnyckel..

Osloskånskan sa...

Här kommer jag med samma sak: buss?

Shamrock sa...

Jag har skickat över lite köksbilder till dig. Hoppas att de är till lite nytta i ditt funderande.

Knasterfaster sa...

Nilla: (jag publicerar inte din kommentar med namn och allt ;) ). Jag jobbar till kl. 16 och får inte använda det mediet som du nämner på jobbet. Det låter ju toppen om det går att ordna det så! Vi betalar förstås halva din vuxenbiljett!