torsdag 19 augusti 2010

Tingelingelinge tåget går ut i vida världen...

hoppas Mellan kommer fram på färden. Snart kräks jag på det här med tågbokningar. Ja, alltså jag har redan bokat och betalt men jag har nog gjort alla fel som man kan göra. När jag växte upp fanns det inga tåg. I alla fall inte där jag bodde. Jag är väldigt ovan vid tåg. Jag trodde att Mellan skulle få biljetten i mobilen, smidigt och bra, men vi fick hämta ut den på ATG/Pressbyrån/Posten istället. Jag har beställt resa till Malmö C. Nu har jag läst att det finns Malmö Svågerstorp också men det låtsats jag inte om att jag har sett "visslar". Biljetten kostade 1463 kr t.o.r. Där rök hela Mellans barnvaktslön i ett svep! Jag kontrollerade biljetterna och då står det plötsligt "Buss" på två av biljetterna. Han har totalt 4 biljetter. Jaha så nu ska han åka buss också!? Jag som tyckte att det lät outhärdligt (Tysken på jobbet säger: outhärligt ) att Mellan skulle behöva byta tåg två gånger på sin väg ned till Malmö. Nu ska han leta rätt på en buss också.  Håhåjaja. Bussen som är ett tåg går mellan Motala och Mjölby. Mellan undrar hur bussen ser ut. Det får han undra tills han ser den för jag vet ju inte det. Mellan är totalcool och verkar inte ett dugg nervös. "Hur svårt kan de vá" säger han till mig. Jag tror att det kan vara JÄTTESVÅRT men det säger jag inte till Mellan. "Det kommer att gå fint" säger jag till honom.

5 kommentarer:

Melinda sa...

Det kommer att gå jättebra!

Fru Venus sa...

*skrattar* Du är en underbar mamma, och en underbar vän, ska bli så roligt att få träffa dig igen :-) Han fixar det säkert, det är därför vi vuxna tycker det är så jobbigt...snart behövs vi inte mer... KRAM!

nillas liv på pinnen sa...

Att det är buss mellan motala och mjölby beror på att det är banarbeten den sträckan. Alla kliver av tåget i motala, alla kliver på bussen som går till mjölby och allakliver av den i mjölby. Min yngsta gjorde den där resan för några veckor sedan när hon åkte ner till Malmö för att hälsa på storasyrran. Niema problema.

Malla sa...

Nog gåre bra! Han klarar det där! :)
Men tycker fortfarande att det lät hiskeligt dyrt med så mkt pengar för en ungdom?!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har åkt tåg mellan Uddevalla och Vadstena. Då fick jag åka buss till Göteborg, tåg till Hallsberg, annat tåg till Motala, buss till Mjölby, det var en tågresa det, det tog hela dan och nånstans när jag skulle byta från tåg till tåget som var en buss låg det i var sin ända av stan.....men det ordnar sig säkert. Men märkligt är det!
Agneta kram