fredag 20 augusti 2010

Kaos i min lilla hjärna

Det blev överbelastning och kortslutning i min arma skalle igår kväll. Måste ha varit allt trixande med avgångstider, avgifter m.m. som ställde till det. Jag blev helt vill. T.ex skulle jag räkna ett så enkelt tal som 42+30 och jag fick det till 82!!! (Tack Nilla för att du rättade mig). Jag brukar ha ett väldigt bra sifferminne. 8 (åtta) t.ex.

Om ni fick konstiga kommentarer av mig igår så berodde det på kortslutningen. Jag fick för mig att det är bittert att säga "Det löser sig sa han som sket i vasken"?. Det är ju inte bitterhet utan precis tvärtom!
Nu tycker jag att ni kan ge mig exempel på fler sådan positiva ordstäv eller talesätt. Ni behöver inte skriva den här "de både värmer och klär sa gumman om löständerna" för den har jag ju just skrivit.

Nu har Mellan åkt iväg till järnvägsstationen. Tåget går 06.13 (inte 06.12 Nilla!). Sambon skjutsar. Jag ligger kvar i sängen.

7 kommentarer:

Malla sa...

Det gör du rätt i!

Fru Venus sa...

"Överlever jag det här så gör jag om det" Den gillar jag ;-)

Finnpajsaren sa...

Ordstäv är ju ett rätt roligt ord... hehe.

Jag kan inga såna men min man drämmer till med en hel del om dagarna. Ska se om han säger nåt idag...

Nillas liv på pinnen sa...

Hahaha!
Och jag som var så säker på att det var 06.12...

Man kan väl inte direkt säga att de med flugan och de illa fäktande är speciellt bittra. Du kanske inte har så mycket bitterhet i dig, och då blir det kanske svårt att komma på bittra ordspråk? Annat är det med mig.

Nu ska jag försöka komma på positiva ditos:
*Efter regn kommer solsken
*Det är alltid som mörkast innan gryningen
*Every cloud has a silver lining
*En skönhet klär i allt (Iofs har jag kommit på att även motsatsen gäller (Inget klär en skata) och det är ju inte så positivt.)

Nu känner jag mig helt utmattad av allt positivt tänkande men jag ska fundera vidare och sen kommer jag kanske med en hel lista.

nillas liv på pinnen sa...

Jag orkar nog inte med någe mer positivistikt idag, så du får bara de jag levererade tidigare.

Knasterfaster sa...

Malla: Det är oftast skönt att inte ha körkort. :)
Fru Venus: Den var bra!
Finnpajsaren: Ordstäv - finns är det fint? Det blev vist mumselimums istället för ordstäv vá?
Nilla: :) Kanske det obittra beror på att jag varken är född eller uppvuxen här. Är du det? Tack för alla dina fina positiva. De räcker gott och väl. Jag förstår att du blev matt.

nillas liv på pinnen sa...

Jag har bott här sen jag var tre. Då blir det som det blir.