tisdag 11 mars 2014

Varför kan jag inte få byta några ord när jag ändå är här?

Jo, det ska jag försöka förklara för er. Anledningen till att ni inte kan få byta några ord med läkaren, sjukgymnasten eller distriktssköterskan när ni ändå är på på vårdcentralen i något annat ärende är för första att de inte ens har några minuter över i sina pressade scheman. De har ingen tid över mellan patientbesöken. De är uppbokade och upptagna med andra patienter hela tiden.  För det andra måste allt de snackar med patienterna om dokumenteras så även om samtalet bara varar i 3 minuter (och hur många samtal varar i endast 3 minuter?) så blir den totala tiden som de lägger ned kanske 10 minuter. Kommer det 10 patienter på en dag som "bara vill byta några ord" så kan ni själva räkna ut hur mycket tid som går åt. Anledningen är alltså inte att vi är byråkratiska och omöjliga att ha att göra med. Personalen på vårdcentralen sitter inte och fikar hela dagarna. De är glada om de ens får tid att ta rast och hinna gå på toaletten. 
Ibland gör vi förstås undantag för vi försöker hela tiden göra vårt allra bästa för att alla ska vara nöjda och glada när de lämnar vårdcentralen. Vi jobbar inte där för att jäklas med patienterna som en och annan tycks tro. Det är tur att majoriteten av våra besökare trots allt uppskattar det vi gör för dem (så vi står ut med de där enstaka grinpellarna).
Idag har vi ätit auberginegratäng till middag.
Ps. Om vi inte hade våra utlandsfödda läkare som inte pratar helt perfekt svenska så hade vi inte haft några läkare alls och följaktligen inte heller haft några läkartider att erbjuda överhuvudtaget. Tänk på det. 

3 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Men om läkaren/sjukgymnasten/distriktsköterskan inte byter några ord med typ tio personer varenda dag, utan bara med mig... Då tar det inte så mycket tid. :)

Singelmamman sa...

Eller mig.

Knasterfaster sa...

Nilla och Singel: Ni har fattat galoppen!