onsdag 12 mars 2014

Musten har gått ur mig

Den lilla ork jag hade kvar efter jobbet försvann som en fjärt i universum när jag kom hem. Hamnade mitt i en dispyt mellan Mellan, Sambon och mig. Inte ens ett hej... Pengar, alltid dessa pengar.Jag tänker inte skriva vad jag tycker om CSN men jag tycker inte om dem. Vad är 1050 kr i månaden att bråka om egentligen? Borde det inte vara studiresultet som är det viktigaste och inte närvaron? Tar det inte en massa tid för lärarna att rapportera in alla försenade ankomster och uteblivningar? Tid de skulle kunna ägna åt annat mycket viktigare. Jag håller inte med dem som menar att passa tider och att vara närvarande är en förberedelse inför vuxenlivet. Skola är skola och arbete är arbete. Ungdomar är ungdomar. Jag är inte orolig för Mellan när det gäller framtida arbeten. Han kommer att sköta sig exemplariskt.

Jag tänkte att ni skulle få en bild på det vi ska äta ikväll men jag har inte orkat börjat med maten ännu. Bild kommer kanske senare.

4 kommentarer:

I will not keep calm and you can fuck off sa...

För att inte prata om FKs jobb med det hela. Äldsta dottern blev av med sitt studiemedel några månader och det var tusen miljoner brev från FK. ENORM administration.

Krakelsprakel sa...

Ja. Om man ska se det positivt så får ju många människor jobbtillfällen i det byråkratiska land vi lever i. Just med själva byråkratin. Då då...

Sus sa...

Skolan ska rusta eleverna för vad som komma skall. Dock finns det alltid anledningar till frånvaron. Och om eleven når alla mål så spelar det ingen roll. Den formativa bedömningen ser hela progressionen.

Men för att kunna göra det bör eleven vara närvarande.

Komplexiteten som vi i skolan brottas med varje dag.

Varför har han frånvaro? Det bör man också se över.

Småländskan sa...

Njaee, nu Knasterfaster håller jag inte riktigt med dig. Jag menar att passa tider och att vara närvarande i skolan är otroligt viktigt för att förberedas till "det verkliga livet". Tror man, som skolelev, att det är ok att komma och gå som man vill, så kanske det följer med eleven in i arbetslivet.
Gymnasieskolan är en "frivillig" skola. Men den "frivilligheten" betyder att man anpassar sig till de regler som gäller. Gör man inte det måste man vara beredd på att CSN drar in studiepengen, likväl som en arbetsgivare drar in pengen när arbetstagaren inte är närvarande.
Närvaro, oavsett om det gäller skola eller arbete, är en förutsättning för att få betalt.