onsdag 10 november 2010

Dr Holk

Det är inte så många läkare som pratar rent på mitt jobb. De är inte födda här i Sverige. Ibland blir det ganska kul när de dikterar. Jag kommer tyvärr inte ihåg några bra exempel just nu. Idag när jag satt och skrev så tyckte jag att det var vansinnigt roligt att doktorn hade dikterat att remissen var skriven av dr Holk. Jag tyckte det lät så galet att heta Holk så jag var tvungen att kontrollera om det verkligen var rätt. Det var det inte. Däremot så tror jag att jag såg en dr Holk idag. Faktiskt. Jag såg en man i vit läkarrock som gick precis som dr House med käpp och allt. Det var nog dr Holk. Ha ha ha. Ni fattar inte det roliga vá? Doktorn som dikterade är väldigt drognegativ eller vad man ska kalla det så därför blev det extra roligt när hans kollega hette dr Holk. Äsch ni fattar nog inte det roliga. Jag hade kul en stund i alla fall. Ni kanske fattar och  tycker det här är kul: när en viss doktor har fattat ett beslut så säger han ofta (med tysk brytning)  "satt sitts" och det betyder som alla förstår thats it. Visst är det gulligt?

Man har det inte roligare än man gör sig. Jag gör mitt bästa för att ha det roligt på jobbet.

Ikväll har jag, Sambon och Mellan varit på gymnasieinformation. Alla gymnasieskolor här i staden var på Mellans skola och presenterade sig. Eleverna hade valt innan vilka två skolor som de ville veta mera om. Mellan ville veta mer om skolan som Största går på och så ville han veta mer om Rockgymnasiet. Vi pratade mest med lärarna som kom från Rockgymnasiet. Det var endast två elever på skolan som var intresserade av dem.

8 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag tycker det var jättekul! Men jag läste att doktorn "sagt sitt". Thats it är bättre.

Malla sa...

Haha, det var roligt :D Godnatt!

Finnpajsaren sa...

Jag är för jetlaggad för att hänga med tror jag ;-)

(SV: Ja vi tar nåt värmande ihop snart.)

Anonym sa...

Här är det gymnasiemässa på lördag. Då presenterar alla skolor sig och sina program. Brukar vara kanontrevligt. (Vet jag eftersom jag själv varit med att "fixa" såna). Jag kommer att vara "gäst" på min gamla skola på lördag. Numera träter skolorna om ungdomarna här, så det gäller att vara tillräckligt intressant. Detta att det är "ont om ungdomar i rätt ålder" är tydligen en överraskning för både politiker och gymnasieförbund. Så trött jag blir, alltså!.
Om Rockgymnasiet inte har så många intresserade, kanske din grabb har en möjlighet att komma in där? Oavsett vad han väljer önskar jag honom lycka till!
/Småländskan

Lysande ögonblick! sa...

hahahahaha. Satt sitts. Underbart!!!

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Dr Holk måste få vara med i min kommande roman tror jag. Ha ha ha.
Malla: Du är så snäll! :D
Finnpajsaren: Små bloggträffar med få människor är mysigt. :D
Småländskan: Här har alla kommit in där de vill komma in oavsett betyg tidigare. Det är något helt unikt här har jag förstått. På Rockskolan kommer han absolut in.

Shamrock sa...

Vad smidigt att skolorna kommer till er - vi får åka till skolorna

Knasterfaster sa...

Shamrock. Här gör de både och. Tidigare i höst har det även varit en gymnasiemässa då man kunde gå runt och prata med alla skolor på ett ställe. Igår hade eleverna valt två skolor som de ville veta mer om och då satt man och lyssna på information om just de skolorna under 2x40 minuter. Under 30 minuter var det mingel och då kunde man passa på och besöka de andra skolorna och ställa några snabba fråor också. Sedan kommer skolorna ha öppna hus också så att man kan besöka dem.