fredag 26 november 2010

Jag är lugn tills jag får bråttom

Framförhållning, planering, vara ute i god tid och sådant tjafs är ingenting för mig. Jag tänker bäst och får mest gjort när paniken lurar om hörnet. Jag bara är sådan. Det är väl något med synapserna kanske.

 Imorgon ska Mellan uppträda på skolans traditionella julkonsert. Boka biljett här om ni inte redan har gjort det. I morse väckte jag Mellan kl. 07.50. Han brukar nämligen ha sovmorgon på fredagar. Precis när jag öppnade munnen för att väcka honom så flög tanken "generalrep" genom mitt huvud så jag frågade -När börjar du idag? Klockan åtta svarade Mellan sömndrucket. ... Ok..sa jag och drog ett djup andetag. Jag sa: Pappa är på väg ut i garaget. Klä på dig och borsta tänder och sitt i bilen om fem minuter så fixar jag frukost åt dig. Skynda!!!

 Jag rusade ned till köket och gjorde i ordning två dubbelmackor med ost samt en drickmugg med oboy som jag placerade i handen på Mellan när han stod i hallen. Jag behöver ha en röd skjorta imorgon sa Mellan. Jag tittade på honom. Sedan rusade vi ut till bilen. Mellan blev bara lite sen. Han kom fram 08.04.

När Sambon och jag samåkte hem från jobbet så stannade vi och köpte en röd pikétröja och lite annat smått och gott som Mellan behöver nästa fredag då han åker till England. Jag sa till Sambon att om vi inte köper de här vita kalsongerna de här vita undertröjorna och de här raggsockorna idag så måste vi köpa dem innan Mellan åker till England. Köp, sa Sambon då.

När jag kom hem så gick jag upp på övervåningen för att ta fram stjärngosselinnena som jag med 100% säkerhet visste hängde där uppe i en garderob sedan förra årets luciatåg. Det fanns inga stjärgosselinnen i garderoben. Garderoben var nästen helt tom. Det stod endast en spegel därinne. Tänk, tänk tänk, tänkte jag då. Sedan började jag leta. Sambon hjälpte också till att leta fastän han skulle iväg på bowling och behövde duscha och göra sig i ordning. Panik!!! De fanns ingenstans. Sambon hittade gamla linnen i storlek från 128 - 150. Han tyckte att Mellan kunde ta ett av dem. Ha ha ha, det går ju bara inte att ha ett stjärngosselinne som stannar precis under knäna.

Jag sökte igenom hela övervåningen, inklusive kattvindarna. Till slut hittade jag dem i alla fall på det sista stället som jag letade på. De hängde i en garderob inne i Minstas rum på nedervåningen. "Pust". Nu ska jag stryka ett av dem. Det gör jag imorgon bitti.

Nu vilar jag mig lite. Strax ska jag laga middag. Det blir nog tacos. Det är bara jag, Mellan och Minsta som är hemma.

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vad ska han göra i England? Vad har jag missat? Visst är det konstigt att man inte hittar saker fast man vet var de ska vara? Som mannens julklappar jag köpte när vi var på bloggträff i Sthlm...

nillas liv på pinnen sa...

Synapserna?

Jag associerar till hängslen men det är det väl inte?

Är lite glad att lucialinne-eran är över för mina barns del. Och är den inte det så får de fixa själva.

(Usch, nu lät jag som en skitmamma.)

Mika sa...

Det låter hektiskt...

Jag funderade på om man inte borde kunna köpa det allra största linnet och liksom sy upp det... jag är urbota trött på att handla linnen varje år!

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Jag har nog inte skrivit på bloggen att Mellan ska till England. Han ska åka dit med manskören. De ska lussa för engelsmännen.
Nilla: Jag menar själva kopplingarna mellan hjärncellerna tror jag. Är det de som ser ut som hängslen? Egentligen borde jag låta honom stryka linnet själv men jag vill ju att han ska vara fin... Du är ingen skitmamma. När barnen kommit upp i gymnasieåldern så fixar de det mesta så bra på egen hand.
Mika: Ett annat alternativ är att du skarvar linnena år efter år. Det gjorde min mamma. Med bred spets. Det var fint. :)

Shamrock sa...

Ett kortkortlucialinne, det vore något det. Speciellt på en sån' snygging som Mellan

Knasterfaster sa...

Shamrock: Han hade kanske sett ut som Näcken då. Flickorna brukar ha sådana där gröna kransar kring huvudet. Han kunde ha lånat en sådan.

Malla sa...

Huj, tur att du hittade till slut! :)
Jag skulle gärna komma på spelningen imorrn men det blir lite väl långt.

Knasterfaster sa...

Malla: Det brukar alltid vara någon som filmar och lägger ut på Youtube. Jag ska hålla utkik åt dig. Kanske du kan komma när Minsta går i 9:an om 6 år?