söndag 7 november 2010

Jag är så slö idag (med)

Allt jag gör går i slow motion idag. Jag har inte ens hunnit tvätta. Först la Sambon i en maskin tvätt och sedan kom Största och la i sin tvätt så nu är maskinen upptagen igen. Jag har en hög med Minstas kläder som behöver tvättas. Igår när vi skulle åka till svärmor så hade Minsta inga hela eller rena byxor att ta på sig när vi skulle åka. De han tog på sig var 10 cm för korta i benen. Sambon stannade vid Lager 157 så fick jag springa in där och köpa ett par jeans till Minsta. Han bytte om när vi kom fram.

Det blev ungstekt lax med potatismos till lunch idag. Jag hittade på en nästan helt ny rätt. Moset blev alldeles för rinnigt. Istället för att hälla bort moset så hällde jag det över laxen.  Toppade med lite riven ost och gratinerade i ugnen i 10 minuter. Det blev perfekt. Alla åt och såg glada ut.

Jag har varit ute en liten stund. Sopade upp grus från cykelbanan, drog upp lite ogräs och tömde några krukor. Sedan flyttade jag alla cyklar som stod i vägen. Att sönernas cyklar alltid parkeras precis nedanför yttertrappan är en sådan där sak som jag skulle kunna gå upp i limmningen och bli galen av men jag väljer mina strider.

Jag har skänkt bort en trampleksak. Ställde den på vår garageuppfart med en lapp där jag hade skrivit "Skänkes. Först till kvarn..." När jag tittade ut efter en timma så var den borta. Jag tror jag ska skänka bort fler saker på det sättet. Det var ett väldigt enkelt och effektivt sätt.

Nu är jag sugen på trekaffe.

Tillägg: Jag har ändrat lite här i högerkanten. Lite kul att ha med populära inlägg men det blev inte så snyggt eftersom det försvinner ord från rubrikerna bl.a. Jag ska be Sambon titta på det. Han kanske kan fixa så att det blir snyggt. Det är inte säkert att det blir gjort idag. Jag vågar aldrig lova något när det gäller Sambon.

13 kommentarer:

Monica sa...

Kan inte jag få lite slöhet av dig så kan du få lite rastlöshet av mig...;D
Kram

Anonym sa...

Men tänk ändå att de lägger i sin egen tvätt =)
Kram

ansepanse sa...

misstag är uppfinningarnas moder! :) du ser du fixade till en helt ny maträtt
kramar

nillas liv på pinnen sa...

Säg till sönerna att ta bort cyklarna från trappen! Bara ett förslag.
Din sambo verkar lite trög, är han det? Alltså, inte trög i huvudet men trög i handling.

Knasterfaster sa...

Monica: Bytt är bytt. :)
Bella: Jo, det gör de i alla fall. :)
Ansepanse: Tur för mig att det blev gott! :)
Nilla: Jag säger till sönerna då och då men jag tycker inte om att tjata. Sambon är bra. Det är jag som dålig på att påminna. Det beror väl lite på vad det gäller om han är trög i handling eller inte. Idag har han t.ex. fixat i garaget hela dagen. Han har fixat lyse och värme. :)

Fru Venus sa...

Gud vad enkelt sätt att bli av med grejer, speciellt som det kostar multum här... Tror jag ska tömma vinden imorgon ;-) Kram

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Jag ska fortsätta ställa ut grejer. En sak lite då och då tänkte jag. Grannarna kommer tycka att det är spännande att gå förbi vårt hus. KRAM

nillas liv på pinnen sa...

Hm, jag vet inte vad jag tänkte där! Att dina barn är såna som alltid gör som du säger efter endast en tillsägelse, kanske?
Själv får jag skavsår i öronen av alla gånger jag behöver säga till mina barn om något ska bli gjort. Jag tjatar nog mer än du. Utan resultat.

Knasterfaster sa...

Nilla: Det är så onödigt att tjata när det ändå inte ger resultat. Det tar mer energi att bli arg på att cyklarna står där än att flytta på dem själv. (Blev det där svårt att förstå?)

Ulrika sa...

Smart det där med bortskänkes. Skulle dock inte gå här, mina grannar är över 75 och har säkert mycket själva som bör bort.

Himla fiffigt med nya maträtten. Sådär påhittig är sällan jag. Tyvärr. Tur att det är Maken som lagar maten mestadels, förutom nu när jag får laga min egen puremat förstås.

nillas liv på pinnen sa...

Nä, haha, inte svårt att förstå. Jag har levt mycket efter den principen (lättare att göra det själv) vilket iofs lett till att jag servar dem för mycket. Men what the heck, ingen är perfekt.

nillas liv på pinnen sa...

Sammanfattning: Hur jag än vänder mig har jag rumpan bak.

Knasterfaster sa...

Ulrika: Nästa gång du åker till ICA/Konsum så kan du ta med grejer och ställa dem utanför medan du handlar. Har du tur är de borta när du handlat klart. Lycka till!
Jag är faktiskt riktigt påhittig när det gäller mat. Det är en av mina styrkor. :)
Nilla: Vad vet en ko? Jag servar ibland och ibland inte. Jag är långt ifrån perfekt men jag är i alla fall den jag är.