lördag 18 februari 2012

Klockan 9 en lördagsmorgon ;)

Nu har jag precis gjort några bankärenden. I höstas ringde någon från min bank och erbjöd mig ett nytt kort med kundbonus. Jag tror hon ringde två gånger. Hon lyckades övertala mig att ta ett sådant Allkort. Med kortet får man en bonus varje gång man gör ett köp i affärer. Det lät jättebra och jag skulle tjäna så mycket pengar på det. Om man tar ut pengar på kortet i automater så dras det en avgift så det ska man undvika att göra. Jag har gjort 2 uttag ur automat sedan i slutet på november. Vet ni hur mycket jag hatar det där kortet? Sambon och jag har alltid haft ett gemensamt konto från vilket vi gör alla våra inköp. Vi har också ett gemensamt servicekonto där vi sätter in pengar. Nu har jag plötsligt min egen ekonomi med det här nya kortet. Jag måste hela tiden hålla på och föra över pengar till mig själv vilket blir varje gång jag ska handla något eftersom jag inte har den blekaste aning om hur mycket pengar jag för "egen del" gör av med per månad. Egen del är inte många hundralappar. Det mesta jag sätter in på kortet går till mat, kläder osv till hela familjen. När Sambon och jag handlar tillsammans så får han betala med sitt kort eftersom jag sällan vet vilket saldo jag har på mitt kort och då måste jag kolla och kanske göra en överföring och då går det snabbare att han betalar. Jag har kollat idag och om jag har förstått det rätt så får jag en kundbonus på lite drygt 100 kronor på ett år. Det är det inte värt! Jag måste gå in till min personliga bankkvinna på banken och be henne att få slippa det där kortet.

När jag har bloggat klart ska jag ta itu med saker som vanligt. Det är några saker kvar att göra från förra lördagens lista. Nu när Mellan har sin kompis flicka S här så blir det alldeles säkert lättare att få honom att hjälpa till. Det är några tunga saker som behöver flyttas.

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag har ju en helt egen ekonomi, inte så mycket att fundera på, när lönen kommer har räkningarna ätit upp 95% inom tre minuter :-( Ibland önskar jag att jag kunde använda Mannens kort ;-) Ha en bra dag, kram!

Malla sa...

men alltså, vilket värdelöst kort! klipp det.
annars hoppas jag att du får en alldeles bra lördag!

nillas liv på pinnen sa...

Man ska aldrig skaffa något som de säger att man tjänar på. Det är DE som tjänar på det. Det har jag kommit på efter trettio år i vuxenlandet.

Vill Mellan impa på sin S genom att lyfta tunga saker? Mina barns vilja att hjälpa till har aldrig ökat när de haft kompisar/killar här hemma så jag undrar varför Mellans gör det.

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Men han bidrar väl lite till hushållet ändå?
Malla: Jag ska klippa det men först måste jag prata med banken.
Nilla: Men det sa jag till henne i telefonen. Det är väl ni som tjänar på det här sa jag. Nej, det gör du sa hon. Mellan vill inte impa men när hans tjej är här så kan hon hjälpa till att tjata. Jag gillar inte att tjata.