onsdag 25 april 2012

Lyxfrukost

(Idag har blogger ändrat mitt utseende - ja alltså ni fattar vad jag menar va?)

Idag fick vi en riktig lyxfrukost på jobbet. Det var många olika sorters ostar, päron, vindruvor, kex, marmelad och gott bröd. Så gott! Mycket godare än tårta tycker jag. Det var en praktikant som slutade idag som bjöd på allt det goda. För 75 kronor i månaden i löneavdrag får vi frukost annars också men den frukosten är inte lika lyxig. I vanliga fall får vi en hård och en mjuk macka. Som pålägg finns det mjukost och ost (jag gillar inte mjukost) röd och gul paprika och marmelad (jag tar aldrig av marmeladen). Kaffet är alltid gratis. Vi har en anställd som sköter köket. Ibland (ganska ofta) bakar hon kakor som hon säljer för 10 kronor styck. Jag har aldrig köpt av dem därför att: 1. Jag går aldrig omkring och bär på pengar på jobbet. 2. Jag äter jag bara kaffebröd på jobbet på fredagar.

Malla frågade om motion på sin blogg för några dagar sedan. Jag motionerar inte alls. Det enda jag gör är att jag cyklar fram och tillbaka till jobbet i ur och skur. Det är cirka 3 - 4 km, alltså cirka 8 km t.o.r. Det tar 16 minuter för mig att cykla dit. Jag vet inte hur lång tid det tar att cykla hem. När jag kommer till jobbet på morgonen så går jag alltid alla trapporna upp till femte våningen där vi har vårt omklädningsrum. Jag tar aldrig hissen. För ett år sedan när jag började gå i trapporna upp till femte våningen så kändes det som om hjärtat skulle hoppa ut och bröstet sprängas när jag kom upp. Nu springer jag upp utan att bli andfådd!

Jag önskar jag kunde ta kort och visa er utsikten från femte våningen på mitt jobb. Den är fantastisk! Man har utsikt över hela vår stad med alla vår stads kända byggnader och ända bort till bergen. Det skulle vara för avslöjande att visa er vyn. Jag vill vara lite anonym. Någon av er kanske jobbar på samma ställe som jag och har samma utsikt.

7 kommentarer:

h sa...

Kan vi inte få se bild på dig då? :) Eller få en förklaring till varför du har en alien i headern och en kalv som profilbild? ;)

h sa...

Kan vi inte få se bild på dig då? :) Eller få en förklaring till varför du har en alien i headern och en kalv som profilbild? ;)

h sa...

Varför blev det två ggr? Jag vet att jag inte skrev fler än en gång!! Knäppa blogger....

Malla sa...

bra med kondition!
men alltså jag måste säga att jag fattar inte vad som menas med ändrat utseende på blogger?? många har skrivit om det men jag har inte sett ngt :S eller så har jag haft så länge, typ ett år men det kan jag inte tänka mig

Fru Venus sa...

Jag har inte heller sett nån ändring på blogger!? Trodde ni var på markplan, varför trodde jag det?

Shamrock sa...

Vardagsmotion är den bästa motionen - du lyckas jättebra med den.

Jag var helt säker på att du jobbade i ett enplanshus. Vad paff jag blev när det är 5 våningar upp

nillas liv på pinnen sa...

Haha, vad du är rolig! :D