fredag 20 juli 2012

En liter

En liter hallon har jag plockat. Nu ska jag frysa in dem med lite socker i små frukostburkar enligt fru Venus förslag.
Det är tråkigt att plocka bär. Det har jag alltid tyckt. Nästa gång ska jag plocka i en burk som är vid nedtill och smalnar av upptill för jag inbillar mig att det är roligare. Jag kan inte stå still när jag plockar. Idag hade jag bestämt mig för att stå stilla på ett ställe och plocka för jag tror att det skulle gå snabbare. Det gick inte. Jag plockar ett här och det där och går runt och plockar från andra hållet och tillbaka. Så håller jag på. Jag tar de bär som ser finast ut.

Ikväll ska Mellan och flicka S göra sushi till hela familjen!


6 kommentarer:

Shamrock sa...

Jag tycker att det är jobbigt med hallon eftersom jag vill vända ut och in på vartenda ett för att kolla att det inte finns mask i. (Ja jag har den magiska Tupperwareburken där masken sätter sig i locket, men jag vill titta ändå)

Fru Venus sa...

Magisk mask TW burk??
Hallonen ser fina ut - för att inte tala om hur sushi låter....*dreglar*
Jag plockar inte bär, förutom direkt i mun - sååå tråkigt! Solskenskram!

Maria sa...

Det där ser ju (faktiskt) minst lika gott ut som fudgen jag la ut på min blogg.
Och nej jag köpte faktiskt ingen. Jag har under dessa veckor jag har haft vajsing med hjärtat gått upp nästan 10 (!!) kg så det är nog på tiden att jag börjar tänka på vad jag stoppar i mig. Eftersom jag tränat så mycket har jag aldrig behövt tänka på det innan....
Och ja jag är en av dem som ränner på Vc varje vecka för att lämna Pk-prov.
Ha den bästa fredagskvällen kära du!

Knasterfaster sa...

Shamrock: förr åt jag inte hallon alls pga av maskarna. Våra hallon är det knappt några djur på så jag har tom slutat titta innan jag stoppar dem i munnen. Vad är det för magisk burk?
Fru Venus: Nu har jag fryst in tre burkar hallon. Det får räcka. Sushin var fantastiskt god!
Maria: när ditt hjärta är stabilt igen så kanske du kan börja på sjukgymnastik! Våra sjukgymnaster är superbra! Hoppas dina är lika trevliga och duktiga som våra. Synd att det inte är på min vc du går för då hade vi träffats ofta!

Mika sa...

Kan du inre komma hit och plocka på mina buskar också? Dom ser så härligt goda ut meeeeeeen jag orkar inte ta mig ut och plocka. Jag plockar som du. Jag går runt, runt, runt... Ett här, ett där och så ett här igen. Jag har en vän som är jäätesnabb På att plocka bär... Det har hon varit sedan hon var liten... Hon har långa fingrar och står stilla på samma punkt tills hon är färdig där. Kag har korta fingrar. Kram mika

h sa...

Kan nån säga till Shamrock att vi vill ha svar på vad hon pratar om för magisk burk??!!