fredag 21 september 2012

Jippi!

Det har kommit ett brev från Tekniska förvaltningen. Från och med 1 oktober kommer bägge avfallskärlen (den bruna och den gröna soptunnan) hämtas på samma dag! Fattar ni hur glad jag är! Det kommer att underlätta enormt för mig. Tack Tekniska förvaltningen!

Ikväll är inte Sambon hemma. Han är hembjuden till sin chef. Sambon har en extremt trevligt chef. Han är socialt kompetent i kubik. Till mig har han sagt att det var trevligt att träffa mig och det kändes som om han verkligen menade det. Får jag ge dig en kram till? sa han också. Det fick han. Det gör väl inget om Sambons chef råkar läsa det här?

På min arbetsplats finns det också väldigt många socialt kompetenta arbetskamrater. När jag skulle hem ifrån jobbet kl. 17 idag kom jag på att Sambon inte skulle vara hemma ikväll. Jag kom också ihåg att vi inte hade någon mat hemma. Jag beklagade mig för en av mina arbetskamrater och jag suckade nog lite grann och såg trött ut på ögonen också. Jag har stått i kassan 07.30 - 17. Hon sa till mig att göra så här: Handla färsk bandpasta, räkor i saltlag, röd eller grön pesto, permesanost, en 3:a grädde och babyspenat. Koka pastan. Koka upp grädden och blanda i peston (hur mycket?) När pastan är klar ska du hälla ned grädden med peston och lägg ned räkorna och röra om. Strö över bladspenat och permesan. Klart! Jag lovade henne att jag skulle göra det. Jag är inte helt säker på att jag kommer ihåg receptet exakt som hon sa det. Jag tror i alla fall jag har handlat allt som behövdes. Varken jag eller mina söner tycker om räkor.

Det är fredag!

Kl. 22.15. Uppdatering
Succé!!!
Maten fick högsta betyg. Vi åt räkorna också. Sönerna + en kompis älskade det!

Ikväll har jag tittat på filmen Walk the line om Johnny Cash liv. Nu och då och från och till har jag haft sällskap i soffan av Mellan, Största och Kompis. Filmen köpte jag för 20 kronor förra helgen.

5 kommentarer:

Malla sa...

vilken trevlig chef!
och maten lät god...ni får peta bort räkorna :P

JaanaM. sa...

Roligt att höra att det finns socila människor. :)

Shamrock sa...

Det låter gott.

Och det där med soptunnorna är ju super

Singelmamman sa...

Din sambos chef låter som han är guld värd. Mest imponerad är jag över att du köper räkor och gör enligt ett recept trots att du inte gillar räkor. Ni kanske alla kommer att gilla det.

Nica sa...

Härligt med sociala människor. Som menar det!
Och filmen är bra!