torsdag 27 september 2012

Jag ångrar inte att jag åkte iväg

Sambon skjutsade mig dit och hämtade mig där när det var slut.

En helt fantastisk föreläsning av en helt fantastisk kvinna! Om ni har möjlighet så tycker jag att ni också ska gå och lyssna på henne. Om sex veckor ska hon fridyka ned till 160 meter! Förra året var hon uppe på Mount Everest. Jag har inte varit på så många föreläsningar men det här var absolut den bästa jag har varit på.  Jag blev inspirerad!Vet ni att vi har en absolut helt galen kanin? Eller så är hon bara helt otroligt klok. Jag vet inte. Konstigt är hon i alla fall.

När jag kom hem idag så sprang jag nästan genast upp för trappan till Mellans rum. Zelda, Zilla och Lakritz bor där tills Mellan flyttar in från garaget. Zelda har tillgång till hela rummet för burluckan står öppen hela tiden. Hon är helt rumsren och det finns inga sladdar att gnaga på. När jag kom så halvsatt Zelda upp inne i buren. När jag började prata med henne så slängde hon sig ned på rygg!? Hon brukar alltid komma skuttande emot mig när jag lockar på henne. Jag klev över kompostgallret som vi har ställt för dörröppningen för att hon inte ska kunna springa runt i hela huset. Jag gick fram till buren. Då la hon ned huvudet och och blundade. Hon låg alltså helt utsträckt i sin fulla längd med magen uppåt. Hon såg helt död ut! Sedan satt hon sig upp och så la  hon sig på samma dödlika sätt igen. Jag tog upp henne ur buren och klappade på henne en stund. Hon skuttade runt lite och sedan satt hon sig långt under sängen så att jag inte kom åt henne så då gick jag. När Sambon kom hem berättade jag för honom att Zelda var konstigt. Han gick upp för att kontrollera. Så fort Zelda såg mig och Sambon komma så spelade hon död igen! Sambon blev riktigt orolig. Han trodde att hon var allvarligt sjuk. När jag kom hem efter föreläsningen så tog jag med mig lite morot, paprika och persilja och gick upp till Zelda. Enligt Sambon hade hon inte ätit något på hela kvällen. Gissa vem som kom som skjuten ur en kanin kanon emot mig när hon fick se mig? Inte det minsta sjuk eller död längre. Sambon tror att hon spelade teater förut. Hon har väl övat hela dan på att se död ut. Det ska bli spännande att se vad hon övat in för teaterstycke tills imorgon.

8 kommentarer:

Singelmamman sa...

Vilken tur att du gick! Och nu är jag lika nyfiken jag på vad Zelda kan spela för er imorgon.

Malla sa...

bra att d for :)

Fru Venus sa...

HA HA HA! Hon ville nog bara visa att hon snart dör om hon inte får lyxmat! ;-) Föreläsningar är kul. Jag har gärna varit i Örebro igår då Peter LeMarc signerade skivor där i en butik.

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Ännu så länge har det inte varit någon föreställning.
Malla: Ja, verkligen!
Fru Venus: Ja, vad ska man tro?! Jasså var LeMarc i stan? Det missade jag. Han har fina ögon.

Osloskånskan sa...

Bra att du åkte! Får jag lust på Mount Everest ställer jag mig på en stol en stund - det räcker. Och djupdyk? Neeee....

Knasterfaster sa...

Oslo: Jag tappar andan bara jag tänker på att dyka. Svindel får jag av att åka i rulltrapporna på stan.

Jenny sa...

En alldeles underbar kanin.
Och vilken kvinna. Fridyka 160 meter är respekt!

Knasterfaster sa...

Krakel: Jag vill ha din katt. Respekt absolut!