torsdag 22 november 2012

Det kommer så många mejl

Minsta går i årskurs fem. Höstterminen i sexan ska de åka på klassresa. På föräldramötet för en månad sedan var det några föräldrar som bestämde vart resan skulle gå. Det fattas ganska mycket pengar för att de ska komma dit de ska. Tror de hade totalt 4 000 i klasskassan. De är ungefär 50 barn i klassen (två klasser som delar på två lärare). Alla dessa barn har 100 föräldrar (tror jag, om jag räknar rätt). Nu pågår en mejlkonversation. Mejlen handlar om saker som barnen föräldrarna kan göra för att få in mer pengar till klasskassan. Vi ska panta burkar/flaskor, köpa charkuterier och leta hemma efter saker som vi kan skänka till ett lotteri bland annat. Parallellt med detta pågår en konversation om en övernattning för barnen på skolan om några veckor. Vilka föräldrar sover över med barnen? Vem fixar korv med bröd? osv. Bara under de tre senaste dagarna har det kommit 27 mejl.

Ikväll har vi varit på informationsmöte på en skola som Minsta vill gå på nästa höst. (Så det blir kanske ingen klassresa för honom). Vi får se om han kommer in. Det är lång kö. Någon på mötet hade ställt sitt barn i kö för fem år sedan. Minsta har bara stått i kö sedan i juni i år. Det är en skola där de nästan bara pratar engelska. Själva skolbyggnaden kändes liten och mörk. Rektor verkade sträng. Den enda läraren jag pratade med (läraren i svenska) var trevlig.

Idag har jag sytt nya köksgardiner. De blev väldigt fina. Så synd att jag inte kan ta kort och visa er.
Tyget ser ut så här:
258008-258108-258278

5 kommentarer:

Singelmamman sa...

Wow så snyggt tyg! Verkligen. Och det kommer absolut att pryda ert kök.

Ja du, det där skolresandet höll också på att ta knäcken på mig när vi höll på. Men tonåringarna var duktiga själva och fixade pengar till de klassresor de ville göra.

nillas liv på pinnen sa...

Kan man inte blocka klassföräldrar och slikt från sin mail?

Mika sa...

?????? Kag hade blivit tokig tror jag... Jag håller på Nilla. Blocka dom!

Renée sa...

Har du inget jobb-mejl? Eller är det kanske där du får dessa mejl? Vi har ju möjlighet att mejla till barnets fröken, det känns som om man inte ska ta bort en sådan sak... Min flicka sålde kakor plus träd i Brasilien. Sen sparade varje familj 200 kr per barn. Sedan anordnar de ett disco plus säljer kakor på julmarknaden. De går i sexan nu och har pengar till en jättefin resa. Kul faktiskt! Hoppas ni hittar på nåt kul med barnen!

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Tack! Jag är faktiskt väldigt nöjd med tyget jag valde till våra gardiner.
Nilla: Det vore inte juste mot barnen.
Mika: Men då jag ju missa något viktigt.
Renée: Jag vågar inte ta emot de här mejlen på min jobbmejl. Det tror jag inte är tillåtet. Jag förstår att det måste bli så här många mejl men jag hinner inte riktigt med att ta ställning till allt som skrivs.