måndag 16 september 2013

Det gjorde jävligt ont

Det gör jävligt ont att bli dragen i livmodertappen med en peang för att bli vakumsugen av ett litet sugrör. Min livmoder försvårade det hela genom att backa när gynekologen närmade sig med sina instrument. Nu har det tagits prover både här och där. PAD och TSH bl.a. Blodtrycket var skyhögt: 150/100. Jag HATAR högt blodtryck, tycker inte att jag förtjänar det. Har fortfarande ont i de nedre delarna sedan gynekologens framfart där nere imorse men annars mår jag bra. När man får mens igen efter att ha haft mensuppehåll i mer än ett år så är rutinen att man ska undersökas och tas prover på. Det höga trycket var nog bara en tillfällighetsgrej. Var det inte det så ska jag bli motionsfreak och hälsofreak. Ni anar inte hur smal och hälsosam jag kan bli.

6 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ja det var ju högt. Tog du blodtrycket efter den omilda behandlingen så förstår i alla fall jag varför det var så högt.

Knasterfaster sa...

Singel: tog trycket innan. På eftermiddagen var det 140/89.

Sus sa...

Sedan förra söndagen är jag livrädd för högt blodtryck. Det kan gå käpprätt åt helvetet.

Knasterfaster sa...

Sus: jag är också livrädd. Kan ansiktsförlamningen som jag hade i oktober förra året ha orsakats av en stroke? Den frågan ställde gynekologen... Nåja, jag litar på att hon kommer att följa upp det här och jag ska mäta blodtrycket imorgon igen.

Shamrock sa...

Om en peang närmade sid skulle jag oxå backa...

Osloskånskan sa...

Men varför måste man använda en peang? En typ sugkopp tror jag finns, det använder vissa sjukhus (bl a vi) när man röntgar livmoder och äggledare (höll på att skriva äggdelare!!!).