fredag 4 oktober 2013

När åsikterna går isär

Vi ska få flexklocka på jobbet. Vi ska flexa in när vi kommer och flexa ut när vi går hem. Så långt är alla överens (Vi fick rösta om vi var för eller emot flexklocka. Majoriteten var för). Nu går åsikterna isär huruvida vi ska flexa in innan eller efter att vi har bytt om till arbetskläder. Vad tycker ni? Jag vill att det ska vara rättvist och lika för alla. En kollega var arg som ett bi på mig idag eftersom jag är så jäkla fyrkantig. Vi hade olika åsiker när det gäller gräddfilar. Principiellt hade jag helt rätt. Visst är jag jobbig? Vad blir det för ordning om allt skall skötas enligt undantagsprincipen? Oftast finns det faktiskt en bakomliggande tanke till de regler som finns. De har inte bara hittats på för att sätta käppar i hjulen för folk och fä även om det kan verka så ibland. Faktiskt. Nu är ni glada över att inte behöva jobba ihop med mig, va?

Fick ett sms från Sambon idag.
"Jag ska få provköra en BMW. Ska du med? Kort sväng runt 11"

7 kommentarer:

Fru Venus sa...

De som har flexklocka hos oss stämplar in så fort det gått in i huset och stämplar ut när de bytt om och ska gå ut. Det är lte diskussioner om det om vi säger så.... Var bilen skön?

Sus sa...

Moraliskt sätt, efter ombytet. I verkligheten, innan =) Så gjorde jag. Men tyvärr sätter ju folk det i system och såsar innan de verkligen börjar jobba.

Eller?

Ting sa...

Man stämplar in när man är färdig att börja jobba (dvs ombytt och klar)och sen stämplar man ut när man inte tänker jobbar mer (dvs innan man byter till civilkläder).
Så har jag alltid jobbat, det känns mest rättvist.

Shamrock sa...

hos oss har de tagit bort flexklockan och vi får hålla koll på tiden själva. Kan säga att vissa missbrukar det

Singelmamman sa...

Håller med Ting. Men det är klart att jag ibland skulle stämpla in när jag kommer och innan jag byter om. Varför ska ni ha flexklocka?

Maria sa...

Jag hade kunnat jobba med dig såvida vi tyckte likadant. Jag är själv ganska fyrkantig. My way or the highway typ.
På mitt jobb stämplar vi in när vi är ombytta och ut innan vi byter om. Känns som det enda rättvisa sättet.
Jag är nog tillbaka nu. Du ser inte ens ut att ha varit borta. Eller?

Knasterfaster sa...

Frun: jag hade inte tid att följa med i bilen.
Sus: det är precis det där med såsningen som jag oroar mig för. Inte för egen del....
Ting: Kom och jobba hos mig, snälla!
Singel: alla andra har vårdcentraler har det. Räcker det som svar? Jag tycker att det ska bli skönt att slippa skriva upp tiden för hand.
Maria: jag är väldigt mycket för rättvisa. Jo, jag var borta ett tag, det var jag väl?