onsdag 25 maj 2011

Nu är det dags igen

Inatt kl. 04.00 ska Mellan sitta i en buss utanför sin skola. Alla niorna reser till Berlin/Prag. För bara ett år sedan var det Största som reste iväg på en likadan resa. De ska bl.a besöka Mauermuseum i Berlin och Terezin i Prag (koncentrationsläger). De har sparat till resan sedan de gick i 4:an. Mellan har varit till frisören idag och är så fin. Håret är plattat. I tvättmaskinen ligger sådant som han absolut måste ha med sig. Hoppas det hinner bli torrt.

Minsta har jazzkonsert ikväll men jag är hemma och hjälper Mellan att packa.

Idag fick jag räkna tyst från 10 ned till 1 på jobbet pga av ett mejl. Det kan bli så ibland om jag har mycket att göra. Någon på en annan arbetsplats ville att jag skulle göra något som jag inte tyckte att jag hade med att göra. Jag gjorde inte saken åt dem. Hoppas det ordnar sig ändå. Jag har fullt upp med mitt eget arbete så jag kan inte ta på mig att utföra andras jobb också - i alla fall inte just nu.

Jodå, men annars knallar det på med det mesta, både på jobbet och här hemma. Nu ska jag försöka slänga ihop en pastarätt med skinka, cremefraiche och parmesan. Mellan och Sambon har redan käkat ute på shoppingcentret när Mellan hade varit hos frissan + hämtat ut sin resekassa. Sambon passade även på att handla en ny vattenpistol till Minsta. Den ska han ha på skolans årliga vattenkrig på fredag. Jag hade hoppats på att Minstas glasögon skulle ha hunnit bli klara tills idag. Om de hade varit det hade Sambon kunnat hämta dem också när han ändå var nästan där. Vet ni att det är ganska bekvämt att inte ha något körkort? I natt slipper jag t.ex. gå upp kl. 03.15 för att skjutsa Mellan till skolan.

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Jag vet! =D
Det är bara vi som är übersmarta som inte har skaffat något körkort.

Osloskånskan sa...

GOD TUR till Mellan!

Snäckskalsdalen. sa...

Jag säger det samma, trevlig resa, Mellan!
Kram

p.s. ja visst är jag listig som kunde lista ut att paketet var från dig....tack igen, bilder kommer...d.s.

Gafflan sa...

Hoppas Mellan få en riktigt rolig resa. :D
Själv är jag lite låg och nere...jobbet och lite annat sånt tråk.
Här blev det ungspannkaka och det är väl inte så gott men det sköter sig självt i ugnen och det är så himla praktiskt tycker jag :D

Shamrock sa...

Det finns fördelar med allt

Malla sa...

jag önskar faktiskt ibland att jag inte hade körkort. men oftast är det rätt praktiskt, speciellt eftersom jag är den enda i familjen som har ett.

Renée sa...

En sådan resa har jag alltid velat göra... Se ett koncentrationsläger alltså. Hoppas att de allihopa får roligt, jag önskar dom lycka till!

Lysande ögonblick! sa...

Vilken resa Mellan är på. Tänk, nu sitter han i bussen med sina klasskamrater. Någon ligger och snarkar. Några andra sitter och skrattar. En annan har lagt sig i mittgången för att kunna sträcka på benen. Alla tillsammans på äventyr. Det känns som igår jag gjorde en liknande resa.

Och du. Tycker minsann att du gjorde rätt i att inte göra det där. Inte för att man inte ska hjälpa andra, utan för att man ibland måste hjälpa sig själv först.

KRAM KÄRA DU!

Fru Venus sa...

Hoppas Mellan kom iväg ordentligt :-) Jag skulle döööö utan körkort på våra breddgrader :-/ och du ska INTE göra andras jobb? Har ni bestämt när ni kommer? KRAM

Ting sa...

Jag älskar mitt körkort!
Men kanske inte kl 3:15 ;)