tisdag 24 maj 2011

Ont i bena

Har stått i kassa/reception hela arbetsdagen idag. Nu har jag har ont i bena. Tyckte inte att jag stod hela tiden men tydligen kan jag få ont i benen även om jag sitter lite då och då. Kassan öppnar kl. 08 och stänger kl. 16.30. När jag fikar och går på lunch byter de andra sekr. av mig. På fredag har jag kassadag igen. Vi turas om.

Mellan stod  i hallen och var på väg ut när jag kom hem från jobbet. Han skulle cykla till en lärare som bjudit hem niorna till pepp inför Prag/Berlin-resan. Det blåste halvstorm ute men Mellan ville cykla 5 km i rak motvind till den där läraren så då fick han göra det. Mina barn är ganska så bortskämda med att få göra som de vill.  Han skulle ha med sig något att grilla också och han hade fått 30 kronor av Största att handla grillmat för. Av mig fick han 20 kronor ytterligare (det var allt jag hade i min plånbok).

Sambon vindsurfar för andra kvällen i rad. Han har redan vindsurfat fler gånger i år än han gjorde totalt förra året. Jag tycker om när det blåser hårda vindar för då vet jag att Sambon blir på gott humör - i alla fall om han har möjlighet att ge sig ut och surfa.

Nu måste jag göra läxor. Minstas läxor alltså. Jag gör dem inte åt honom men jag måste tjata på honom att göra dem. Det skulle vara skönt om han gjorde läxorna helt utan tjat någon gång.

Jag har ställt ut den gröna soptunnan och den kommer att blåsa omkull. Förra gången den skulle tömmas glömde jag ställa ut den så den är inte tömd på fyra veckor.

13 kommentarer:

Shamrock sa...

Du får skaffa ett par bra skor till de dagarna du har kassan. Hoppas att inte Mellans lärare tänder eld på stan om de ska grilla i halvstorm

Monica sa...

"Vår" sopgubbe kommer och hämtar soptunnan vid vårt hus :)
Fast han ställer inte tillbaks den efter tömmning, då får vi allt snällt hämta den själv.

4U2 sa...

Det är tufft att stå länge, ni borde ha så ni kan sitta när ni vill ... eller så mycket som möjligt.

Fru Venus sa...

Jag står hela dagarna, alla dagar. Hoppas på att växa medan jag lagar mat och ungar och personal. Saknar dig raring, nattikram :-)

Osloskånskan sa...

Grannens stol i smide blåste över ända inatt, jag var glad vi hade taket kvar när vi vaknade imorse.

Mika sa...

Det måste verkligen blåsa uppe hos er om en fyra-veckors-full tunna är på väg i backen.

Det är tufft att stå så länge om man inte är van. Det tar ett par veckor sedan tänker man inte på det. Ha bra, dämpade skor på dig (stödstrumpor är också skönt) så lättar det lite.

Kram
Mika

Malla sa...

här har vi minsann bara soptömning 1 gång i månaden! alldeles för sällan tycker jag, usch

Pillargontanten sa...

Såna ungar, skulle jag också vilja ha...
Här är det för jobbigt att starta moppen :)
Och du, en barstol i kassan, vad tror du om det?

/Pillargontanten, som inte kan logga in...

Singelmamman sa...

Och jag jobbar för att jag ska bli ännu mer självständig när det gäller mina barn. De klarar ju det alldeles utmärkt, så varför skulle inte jag göra det.

nillas liv på pinnen sa...

Om det börjar lukta så vet jag att det är din soptunna som blåst omkull.

Anonym sa...

Ja! Bra skor måste du ha ju.

Och var surfar han?

Kram.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har fått paket, igår fick jag paket, och jösses vad jag fick fundera, men till slut så.....för det är väl så att det var priset i påskristävlingen?

Jag tackar jättemycket för den alldeles för fina presenten, den kommer med i ett inlägg alldeles snart. Jag blev verkligen glad!

Tusen tack!

Inga fler tävlingar på gång????

Agneta kram

Knasterfaster sa...

Shamrock: Den här månaden var jag tvungen att bortprioritera just skorna. Jag har aldrig varit med om maken till mycket räkningar under en och samma månad. En massa oförutsett som t.ex Sambon som bet av en bit på en tand och punktering på bilen + lagning av AC:n + kollo för Minsta + 3 avgifter till kulturskolan, ja och så en massa annat som jag glömt.
Monica: En sådan sopgubbe vill jag också ha!
4U2: Vi har fått en konstig stol men jag har inte lärt mig att sitta på den ännu.
Fru Venus: Det är alldeles säkert bara nyttigt att stå. Det är bara det att jag inte vant mig ännu.
Osloskånskan: Jisses, tur du inte kom ivägen för stolen!
Mika: Jo du det blåste rätt bra både igår och idag! Stödstrumpor ska jag skaffa.
Malla: Oj, bara en gång i månaden?! Hur går det när man har blöjbarn?
Pillargontanten: Ha, ha men du vet ibland så är det som att de kan orka vad som helst - det beror på vad det gäller. Vi har fått en barstolsliknande stol till receptionen. Jag ska bara lära mig att komma upp på den.
Singelmamman: Det är en svår process det där med att bli självständig.
Nilla: Den blåste omkull men då var den redan tömd.
Finnpajsaren: Så snart jag får råd ska jag införskaffa ett par ordentliga dojjor. Han surfar mest vid H******en, vid Norra.Ä.S där man kan köpa jättegoda räkmackor.
Snäckskalsdalen: Det var ett äggstra fint pris. ;)