tisdag 17 maj 2011

Arbetstid - övertid - mertid - flextid - fritid

Sedan jag bytte jobb för sex veckor sedan har jag arbetat förbaskat mycket mer än jag gjorde tidigare. Nu har jag minst +20 timmar på mitt flexsaldo. Det är så himla kul att arbeta och svårt att gå hem när det är mycket kvar att göra. Alla de andra räknar med att vi sekreterare kan och vet så himla mycket så därför kommer de till oss och frågar om allt (förutom sjukdomar). Vi ska vara "experter" på datorer, skrivare, larm, kopieringsapparater, fax, varubeställningar, telefoner, förråd, passerkort, databehörigheter, datasystem, dymo, hemsidor, inredning, lamineringsmaskiner, avgifter och en massa annat mellan himmel och jord. Tänk om vi kunde få en rimlig lön för allt det vi utför. Det är i alla fall roligt på jobbet just nu - fast det är lite mycket. Jag har två anteckningsblock fullklottrade med egna anteckningar och komihågnoteringar som jag skulle behöva gå igenom och skriva rent.

När jag kommer hem från jobbet är jag trött. Idag när jag kom hem kl. 18 var jag särskilt trött. Förra veckan kom jag hem cirka 20.30 måndag - torsdag (fredagseftermiddagen ägnade jag åt optikerbesök). I morgon arbetar jag 07.30 - 18.15. Jag har precis börjat arbeta heltid (40 timmar/vecka) efter att ha arbetat högst 85 % i 9 år. Det är ovant att arbeta 100% + lite till så här helt plötsligt. Jag hoppas att det lugnar ned sig snart så att jag kan ta lite flexledigt. 

Det här inlägget är inte menat som något gnällinlägg. Jag trivs på mitt arbete men just nu är jag trött av flera olika orsaker. Jag längtar efter sönernas sommarlov. 

8 kommentarer:

Chrissan sa...

Klart du blir trött, både av att det är nytt och att du jobbar mer än heltid.
Hoppas bara det finns tillfälle för dig att ta ut all flextid i lite ledigt. Snart.:)

Shamrock sa...

Jag tycker att det låter som om du gått upp till 120%

Singelmamman sa...

Det blir kanske lite mer jämt i arbetstempo när ni öppnat.

Renée sa...

Inte konstigt du är trött! Nytt jobb och du jobbar ju som en skållad råtta! Hoppas du kan ta dig lite ledigt snart!

Osloskånskan sa...

Du är duktig! Inte konstigt du blir frågad om allt då :-)

Lysande ögonblick! sa...

Det glädjer mig att du trivs på ditt nya jobb. Och att du är proffs förvånar mig inte. Hade och gått till dig för råd om du fanns här på mitt jobb. :)

En stor kram till dig!!!

Mina dagar sa...

Håller med Lysande ögonblick!!!

Jättekul att du trivs!!! Det betyder mycket!

MEN jag HOPPAS att det lugnar ner sig snart!!

Kramar Eva

Knasterfaster sa...

Chrissan: Det hoppas jag med.
Shamrock: Säger du det? Det stämmer säkert.
Singelmamman: Vi öppnade idag. Hoppas det jämna arbetstempot kommer imorgon.
Renée: Jag har tidig sommarsemester i år.
Osloskånskan: Jag funderar på att ha särskilda tider då jag är öppen för att svara på frågor. Övriga tider vill jag hinna med mitt jobb.
Alexandra: Det är roligt när jag känner att jag kan hjälpa de andra.
Eva: Jag hoppas jag hinner skriva rent min anteckningar snart.