fredag 18 maj 2012

Dessa ljuvliga 90+ människor!

Jag älskar dem! Idag pratade jag med en kvinna som var född 1920. Hon var pigg som en lärka och hade ekorrblick. Hon gick med raska steg och var kvicktänkt. Såg inte ut att vara en dag över 70 år fastän hon var 92. Hon var förbannad när hon kom för hon hade tittat på ett TV-program om åldringar. I programmet tyckte de att 90-åringar skulle sitta still. Det är klart att hon blev upprörd av det. Diskriminerande, eller hur? När hon hade varit inne hos doktorn kom hon tillbaka till receptionen. Doktorn hade tyckt att hon skulle boka en tid hos Minnesmottagningen. Det skrattade vi åt men vi bokade in en tid ändå för att göra doktorn nöjd. Jag tycker att man kan få vara lite glömsk utan att det ska behöva utredas när man är så gammal som 92 år men det sa jag inte till den gamla damen. "Var la jag bilnycklarna?" sa hon och letade i jeansfickorna innan hon gick. !!!

8 kommentarer:

Maria sa...

Det låg en man på 92 i sängen mittemot min på sjukhuset. Han fick åka hem igår - han var piggare än mig.
Tack för varma kommmentarer inne hos mig♥

Renée sa...

Min 90-åriga mormor är en riktigt skön tant! Minnet är lite sisådär och ibland kan hon röra ihop det rejält. Nu har hon till exempel inte sina glasögon längre utan ett par med blått glas... Pinsamt värre är det att hon tror stenhårt att det är hennes! Undra jag vems det är hon har tagit, troligtvis har de haft byteshandel för hennes egna är borta :-))

Osloskånskan sa...

Herreguden; har du träffat min Faster idag??!

Suzan sa...

awwww <3

Shamrock sa...

Kul när de är pigga och alerta. Värre när de är gamla och skröpliga

nillas liv på pinnen sa...

Jag är nog också 92 för jag undrar ofta var mina nycklar är.

Anonym sa...

Igår (torsdag) ringde Rut 92 till Bosse Bildoktor på P4 och undrade om det fanns servo att köpa till hennes Volvo från -88 :-) Undrar vem det är mest tant varning på Rut, eller jag 36 år som lyssnar på Bildoktorn..

// Mia

mockapocka sa...

Man undrar vilket tv-program som säger så korkade saker. Fullsttändig idioti att dra alla jämnåriga över en kam. Grrr, vad arg jag blir. Jag ska ju bli 104 och det är verkligen inte min plan att sitta stilla (och invänta döden) de sista femton åren.
Häromdagen lyssnade jag på en kvinna på radion. Hon var 105 och bjöd via radion in jämnåriga till en lunch hemma hos henne. Hon visste att det fanns ett 30-40 tal 105 åringar i sverige och hoppades att åtminstone några av dem kunde komma. Inspirerande!