torsdag 20 september 2012

Ensam hemma

Har hunnit med lite grann här hemma på min halvlediga dag. Slutade kl. 12 idag. Jag har vattnat blommorna ute bl.a och så så har jag tagit in två flitiga Lisor och en passionblomma för jag tror inte att de kommer att klara nästa frostnatt. Tänkte ta in Zelda (kaninen) och Lakritz och Zilla (marsvinen) också men Zelda morrade åt mig så jag lät bli. Det är sällan hon morrar men när hon gör det så vill hon vara ifred. När hon är på bättre humör ska de få flytta upp i Mellans rum tillsvidare. När Mellan flyttar in från garaget får djuren flytta ut dit.

Jag har inte ätit lunch för jag hittar inte min matlåda. Jag åt te med mackor. När Minsta slutar ska han och jag åka till biblan och efter biblan ska vi äta på mc Donalds för det har jag lovat honom. Minsta var till biblan med klassen igår men då glömde(?) han låna böcker att läsa hemma.

När mina kollegor arbetar halvdagar så brukar de arbeta i sina privata kläder. Det är tur för mig att vi har arbetskläder för jag har absolut ingenting att vara fin i. Jag har bara "hemma gå omkring och slappa jobba i trädgården och jag har ingenting annat att ta på mig kläder". Idag hade jag det ena av mina två (2!) par tre år gamla tights (jag äger inga andra byxor) på mig och till det en av Mellans t-shirts (med Stålmannen-emblemet) och en stickad tröja från Gina Tricot som säkert är 10 år gammal. Det är målarfärg på tröjan. Jag behöver klippa mig också. Usch nu gnäller jag men idag känner jag mig som ett spektakel. Nästa lön eller nästa lön efter den ska jag prioritera mig själv eller så hoppas jag att jag får en trisslott som jag vinner lagom mycket pengar på.

5 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ibland känner man sig bara som ett spektakel. Men att prioritera sig själv är en bra idé.

nillas liv på pinnen sa...

Jag har svårt att se att du inte skulle vara snygg i tights och stålmannen-t-shirt, faktiskt.

Shamrock sa...

Jag är imponerad av att dina tights håller så länge. Mina går sönder efter bara något år. Jag går oxå omkring i gamla kläder eftersom jag är dålig på att shoppa.

Ska vi skaffa oss en personal shopper och ge oss ut i affärsdjungeln?

Mika sa...

Hm. Aber det där med kläder. Jag har massvis men inget som passar. Skulle kunna skicka allt mitt i din storlek till dig.
Här om dagen var jag iväg och skulle köpa kläder. Fyra timmar senare var jag mer frustrerad än någonsin. Som tur är arbetar en av mina bästa vänner på Mq och släpper inte ut mig därifrån förrän jag hittat något som passar och jag trivs i. Så nu har jag ett par jeans och en klänning i alla fall. Du kan få låna henne om du vill! KrAm

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Det ska jag göra. Sen. (Fast jag fick faktiskt en träningsjacka i lördags - det måste jag komma ihåg).
Nilla: Jag är snygg i stålmannen-t-shirt och tights men det är fel slags snygghet. Den passar inte på mitt jobb. Det tror jag inte att den gör i alla fall.
Mika: Hur vet du vilken storlek jag har?! Kanske jag har skrivit det. 36 upptill och 42 eller mer nedtill. Jag lånar gärna din MQ-kvinna. Kan hon komma till MQ i min stad tror du?