söndag 2 september 2012

Jag kan inte men jag måste

Idag städar jag lite. Nej fel. Idag städar jag mycket. Jag kan inte städa lite. Städa lite varje dag är inte min melodi. Städa mycket ibland gör jag inte heller. Egentligen städar jag aldrig men ibland får jag ett ryck. Idag har jag fått ett ryck. Jag städar i tv-rummet. Det var på tiden. Ni kanske inte tycker att det är ok att hitta pet-flaskor under soffan men det tycker jag. Jag har hittat sju pantflaskor idag! Jag tycker inte att det är ok att hitta mackor under soffan. Hur kan det hamna två mackor under soffan? För er som inte fattar hur det kan hamna petflaskor under soffan så ska jag förklara det för er. De skymmer tv:n och då ställer någon ner dem på golvet och vips så har någon (utan att den märkt det) sparkat in dem under soffan. Men mackor? Mackor skymmer inte sikten. Om det inte är Dagobertsmackor förstås. Det var det inte.

Svärmor kan städa. Hon sveper med blicken över ett rum och med ett schvung är det skinande rent, fint och städat överallt! Jag öppnar ögonen på morgonen och ser att under natten har alla prylar pinaler och pryttlar som vi äger och har gått fram och lagt sig lite som det behagar här och där i huset. Hur jag än försöker svepa och schvunga med blicken så ser det bara ännu mer ostädat ut. Jag kan inte ens hålla ordning omkring mig på en picknickfilt.

Idag städar jag i tv-rummet. Vi har haft levande blommor i fönstret här inne. Det har vi inte längre. Det är ingen som kommer ihåg att vattna blommorna inne när vi har blommor ute som måste vattnas. Varje höst köper vi nya blommor till fönstret i vardagsrummet. Det går att göra så också.

Ikväll ska jag powerwalka med Susanne. Det ser jag fram emot!

7 kommentarer:

Zelda sa...

Haha, Tack!
Plötsligt kändes det lite mer okej att det ser ut som det gör hemma hos oss ;)

Anonym sa...

Jag vill också ha sån där svärmorsblick. Min är mer som din... Fast vi samlar inte petflaskor under soffan. Mest för att vi inte dricker läsk längre. Men vi samlar hundhår. Dem får man ingen pant på tyvärr.

JaanaM. sa...

Skönt med ryck, får det jag med ibland! OCH det är bara ibland. Eller när jag ska ha gäster.... :/

Singelmamman sa...

Du är för underbar. "Kan inte ens hålla ordning mig på en picknickfilt"! Jag har inte heller schvung i blicken så numera lejer jag bort städningen. DET ångrar jag inte en sekund.

Maria sa...

Jag har förmånen(?) att bo med en pedant så jag behöver inte städa så mycket.

Osloskånskan sa...

Vi tål ganska mycket ostädat här hemma.

Mika sa...

Vi är visst väldigt lika där! Jag nickade instämmande och skrockade för mig själv när jag läste ditt inlägg.
Det är frustrerande att känna att allting rör till sig hela tiden tycker jag. Men en dag hoppas jag på att även jag ska få en sån där svärmorsblick!