onsdag 26 september 2012

Överraskande gott!

Den här veckan har jag skaffat mig ett nytt favoritmellanmål. Jag blandar Onaka med grapefruktbitar valnötter och flytande honung. Så gott! Tycker jag alltså. Tycker du inte om grapefrukt så ska du inte äta det.
Snedsågat ändvirke, s.k droppnäsa
Förkylningen är kvar men droppnäsan är borta.

Cyklade förbi Gården när jag cyklade hem från jobbet. Minsta hade messat att han ville ha sin månadspeng. Gården drivs av baptistkyrkan och är en fritidsgård. Den är öppen alla onsdagseftermiddagar för barn från årskurs fyra till sex. Minsta behövde pengarna för att köpa mellanmål (panpizza). Han stannar alltid kvar tills de stänger kl. 19.30. Utanför entrén till Gården stod två "småkillar" och rökte! De var bara aningen större än Minsta. Om de inte hade stått och rökt så skulle jag gissat att de var 12 - 13 år. Men de var väl säkert åtminstone 14 - 15 år - väl?! Annars hade de väl inte vågat stå så där öppet och röka, eller? Det var inga som jag kände igen från skolan. Precis när jag gick in på gården kom några killar från Minstas parallellklass ut och tog i hand och hälsade på rökarna. (Minsta går i femman). Det kändes inte bra tyckte jag. Jag gick in och letade rätt på Minsta och gav honom pengarna. I hallen mötte jag en av ledarna (som även bor granne med oss) och då sa jag till henne att det stod två ungdomar precis utanför och rökte. Hon tyckte att det var bra att jag sa till och en av de andra ledarna gick ut för att prata med dem. Var det fel av mig att säga till? Vad tycker ni? Skulle jag bara ha accepterat att de stod där (det är en fri värld) och hoppats att min egen unge lyckas stå emot grupptryck då den dagen/stunden kommer?

7 kommentarer:

Singelmamman sa...

Jag tycker att du gjorde helt rätt som sa till. Jag hade också gjort det. Ditt mellanmål lät vansinnigt gott. Jag älskar grapefrukt. Och valnötter. Och honung. Onaka har jag nog inte smakat.

Gafflan sa...

Helt rätt att säga till!!
Mellanmålet lät gott men jag hoppar nog honung för det gillar jag inte. :D

Mika sa...

Jag tycker du gjorde helt rätt... jag var 13 år när jag började röka. Hade jag inte redan varit beroende när vuxna upptäckte att jag rökte så hade jag kanske inte rökt en ask om dagen de nästkommande 12 (!!!) åren.
När jag blev gravid med Stor så slutade jag helt och har inte rökt sedan dess (åtta år sedan!!! Hurra! Hurra!)

Malla sa...

det var helt rätt av dig!

jag gillar inte grapefrukt :S

Shamrock sa...

Jag tycker att det var jättebra gjort av dig

Mina dagar sa...

Jag skulle gjort precis likadant! Så jag tycker du gjorde HEEEELT rätt!!
Du e bäst!!!

Aurora sa...

Du gjorde helt rätt. Ditt mellanmål dissas av mig. Gillar varken nötter, grapefrukt eller honung. Kram