måndag 10 september 2012

Som en gottepåse

Det är härligt när livet känns som en gottepåse! Besök av Stor och Liten i helgen var som en stor godisklubba med hallonsmak som räckte hela helgen. Den nästan tropiska värmen utomhus idag har känts som att oväntat bli bjuden på en utsökt pralin. På söndagspromenaden igår tillsammans med min promenadvän upptäckte jag en läckerbit som jag inte haft en aning om. Hon visade mig att inte alls långt härifrån ligger ett nedlagt bruk i en fantastiskt vacker miljö invid ån. Lindbacka bruk - bara namnet är njutbart. Den godbiten har jag sparat. Det var så mörkt när vi promenerade igår att jag bara anade hur vackert det är där i dagsljus. Där finns ett café som har öppet lördagar och söndagar nu i september! Det får bli en promenad eller cykeltur dit snart! Sambon hade ingen aning om brukets existens trots att han är född och uppvuxen i den här stan. Imorgon är det höststart för kören som jag sjunger i. Det ger mig också en sådan där gottepåsekänsla!

En äckelbit fick jag i min påse idag. Utvecklingsamtal som i stort sett bara var bra när det gäller barnets framsteg och utveckling. Det bittra är att det hjälp och stöd som sonen behöver har dragits in på grund av kommunens dåliga ekonomi. Nu måste jag ringa rektorn och hävda sonens lagliga rätt till stöd för att uppnå målen.

4 kommentarer:

Mika sa...

...åh. Vad ljuvligt din dag låter!!! Ja faktiskt hela ditt liv!

Godis liksom.

Kram
Mika

nillas liv på pinnen sa...

Åh, suck!

Att du ska behöva ringa och tjata dig till det stöd Minsta behöver. Det får mig att tänka på de barn vars föräldrar av någon anledning inte kan/förmår ta den där fighten. :(

Malla sa...

grrrr....man ska inte behöva tjata!!

men allt annat i inlägget lät väldigt bra!

Shamrock sa...

Stå på dig. Jag fick i efterhand beröm av en lärare som sa att alla föräldrar borde ha jobbiga föräldrar som jag för att barnen ska få det stöd de behöver.

Så kör hårt och var jobbig