onsdag 6 mars 2013

Med en känsla av vår

Snart kommer den fascinerande tiden på året då vi på en och samma trottoar kan möta barbröstad kille i shorts och kvinna i pälsmössa och lovikavantar. För all del även tunnklädd kvinna och man i överrock och skinnhandskar.  Våren är en rolig men snabbt övergående årstid. En vår i min ungdom hade jag hand om en mullegrupp. Jag var inte någon naturbegåvning och det behövde jag inte vara heller. Barnen var i åldern 3 - 5 år. Jag talade om för dem att det här är ett träd och det här är ett annat träd och det här är en blomma och titta där är en fågel. Jag tog dem inte till någon högre nivå än så när de gällde naturinlärningen. Höjdpunkten var ändå fikastunden med utspilld dryck och tappade prickigkorvmackor. Idag var det samma vårdoft ute som jag minns att det var den våren.

Annars har jag inget annat att berätta för er. Till lunch åt jag ett äpple och drack en mugg varm choklad så jag känner mig urblåst nu. Åt precis middag, torsk under fetaosttäcke och aivoriris. Mitt eget recept. Maten har inte nått mina hjärnsynapser ännu.

5 kommentarer:

Shamrock sa...

vilken torftig lunch - den skulle jag aldrig bli mätta på. Middagen lät bättre

Singelmamman sa...

Du måste verkligen bli bättre på det där med luncherna! Och våren är just så, en blomma här, en fågel där. Det räcker långt.

Knasterfaster sa...

Shamrock: nej det blir inte jag heller mätt på. Middagen var supergod!
Singel: Jag måste verkligen skärpa mig. Våren är garanterat full av blommor, grönska och kvitter. :-)

Anonym sa...

Våren - den tiden när man aldrig vet var man gjort av jackan man tog på sig på morgonen och sedan inte behövde.
Irene

Fru Venus sa...

Jag älskar vår och väntar på strumpfria dagar och bara ben :-)
Skickar dig ett recept på gott och mättande lunch"bröd" :-)