torsdag 18 april 2013

Tuttografi

Är hemma en sväng. Slutade klockan 12. Har varit på utvecklingssamtal med Mellan. Om en liten stund måste jag cykla iväg igen. Ska på mammografi. Som tur är har det att slutat regna. Nu blåser det bara. Jag kommer få medvind.

I tisdags dog en av mina morbröder.
Morbror Frasse blev 82 år. Det konstiga är att jag tänkte på honom i tisdags morse. Min mamma brukade berätta om när Frasse hade scharlakansfeber och tappade allt hår. Innan han blev sjuk hade han rakt hår och när håret växte ut igen var det lockigt. Då var mamma cirka 7 år och Frasse var kanske 14. Mamma ville också få scharlakansfeber och få lockigt hår. Mina söner har haft rakt hår tills de har kommit i puberteten. Sedan har det blivit lockigt. Kanske var det så det var för Frasse också. Pubertetlockar. Nu har jag bara en morbror kvar. Han heter Lennart och han fyller 87 år i maj. Det var Lennart som ringde och berättade att Frasse hade dött. Lennart vill att jag ska komma och hälsa på honom snart. Det ska jag nog ta och göra.

Nu måste jag iväg. Efter mammografin ska jag tillbaka till jobbet för att lyssna på en av barnmorskorna som ska berätta om hur det var att jobba som barnmorska i Afrika.

3 kommentarer:

Shamrock sa...

det är väl ganska vanligt att man ändrar hårkvalitet i puberteten.

Jag tycker att du gör rätt i att åka och hälsa på din morbror Lennart - där jag kommer ifrån uttalas det Linnart med hörbart skorrande R (jag kan demonstrera när vi träffas)

Knasterfaster sa...

Jag vill gärna ha en demonstration och jag vill träffa dig snart!

Fru Venus sa...

Hälsa på morbror så snart du kan, man vet aldrig... Hoppas tuttkollen gick bra!