måndag 7 oktober 2013

Jag vill inte, jag vill inte jag vill inte!

Var tredje onsdag från och med nu på onsdag måste jag börja arbeta kl 07. Arbetstid 07.00 - 18.00. Jag vill inte. Jag vill verkligen inte. Först var det sagt 06.45 men tack och lov behöver vi inte vara där förrän kl 07, vilket ändå är helvetiskt tidigt för mig. Första patienten kommer kl 07.15. I vanliga fall börjar jag kl 07.30 och det är precis vad jag mäktar med känner jag. Jag sover till kl 06.15. Jag cyklar till jobbet Jag vet hur det var att cykla till jobbet på oplogade vägar förra vintern. Håll tummarna för att det blir en mild och snöfri vinter. Jag vill inte. Jag vill mycket hellre börja kl 08.30 må - tors och 10.30 fre som jag gjorde på min förra arbetsplats. Jag får nog byta arbete igen. Helst vill jag ha ett välbetalt.
Om jag fick 5000 kronor mer i månaden så skulle jag gladeligen börja arbeta kl 07 var
tredje onsdag. Jag är gnällig ikväll. Jag åt ingen lunch idag. Igen. Jag mejlade ett privat mejl från mobilen under lunchen istället för att äta.
Min kollega har lovat att ta mina 07-morgnar när jag inte kan ta mig fram på grund av snö men jag vill inte cykla dit när det är barmark heller. Åhh, så jobbigt!
Jag skulle kunna gnälla lite till nu om jobbet i synnerhet och om livet i allmänhet men det tänker jag inte göra.

4 kommentarer:

Aurora sa...

Även vi har fått ändra våra arbetstider. Vi har öppet 07:30 till 18:00 alla vardagar nu. I de nya planerna är et till 19:00 och på lördagar som gäller. Vill vi? NEJ!
Tandvårdschefen tycker att vi ska tänka på patienterna. Men vem tänker på oss. Kram

Anonym sa...

7-18, det blir ju två timmar övertid, får du ut det som 4 timmar komp? Eller?
Men du, du måste ju äta på lunchen! Nog har du väl tillräckligt lång lunch för både mat och mail? Annars tycker jag att du ska maila på arbetstid!

Knasterfaster sa...

Aurora: Mer och mer att göra med samma personalstyrka.
Fru Hansson: nej det blir inte någon övertid för schemat är lagt så. Vi slutar tidigt en annan dag. Mejlandet tog 20 minuter för det var en del saker jag var tvungen att kolla först som hade med olika kalendrar att göra. Jag har 30 minuters lunch.

Shamrock sa...

Men vilken hästvakt - inte kul