söndag 6 oktober 2013

Varför gör de på det där viset?

Den äldre generationen och deras beteende, kan man annat än småle? Ja, det kan jag. Jag kan skratta åt det.
Idag har vi haft arbetsdag vi svärmors stuga. Vi har tagit ned buskar och träd. Vi=jag och svägerskan. Svärmor bar det vi röjde bort till komposten. Det blev en enorm rishög. Jag  sågade eftersom svägerskan hade ont i en axel. Jag sågade bl.a ned ett körsbärsträd och en gran. Sågen var rostig och slö. "jag har en bättre såg men den har jag gömt" sa svärmor. Det ska inte slitas på det som är nytt nämligen. Först ska det gamla slitas på tills det inte går att laga mera. Även sekatörer och häcksaxen hade haft sina bästa dagar för många år sedan. Det som var ännu roligare var att när hon själv skulle såga ned ett litet träd bakom redskapsboden då hämtade hon den gömda sågen åt sig! Haha. Hon är allt bra rar!
Sambon arbetade också. Han jobbade för samfälligheten eller vad det heter. Han röjde sly ned mot sjön tillsammans med andra fritidshusägare. Nu har vi en fantastisk fin utsikt ned mot sjön inifrån huset!
Nu är stugan stängd inför vintern. Trädgårsdmöblerna är undanplockade. Vattnet är avstängt. Kyl och frys är tömda. Duschblandaren är borttagen och hemtagen till stan för att inte frysa sönder. Toastolen har fått glykol i sig.

Sambon gjorde en underbart god äppelkaka ikväll! Han lovade göra en om jag gick till Ica och handlade vaniljsås. Så jag gick.

4 kommentarer:

Sus sa...

Jag ÄLSKAR dina slutknorrar! Speciellt denna =)

Jenny sa...

Vad fint. Med äppelkaka. Och svärmors hemliga såg.

Singelmamman sa...

Skönt att du kan skratta åt tokigheterna.

Knasterfaster sa...

Sus: TACK, så snällt av dig att skriva så!
Krakel: :)
Singel: Ja, verkligen!