söndag 12 februari 2012

Inte mycket till hjälp

De där trapporna hörrni, det var inte mycket hjälp ni gav mig när det gäller dem. Ja, ja då spelar det inte stor roll vilken av dem vi väljer. Ulrika: de är inte hala att gå i men jag rekommenderar att du tar av dig raggsockorna. Trappan som vi har i huset idag byggdes 1969. De som byggde huset då tyckte att trappan behövde utrustas med ett vilplan. Vi har aldrig känt behov av vila då vi går upp och ned. Vi behöver större matplats i köket så därför har vi bestämt oss för att riva den gamla trappan och ersätta den med en som tar mindre plats.

Idag har vi försökt att få Mellan att hjälpa till här hemma i lite större utsträckning än igår. Igår gjorde han ingenting. Idag gjorde han ... ingenting. Minsta har skruvat ned några hyllor och Största har hjälpt till att bära. Minsta pantade alla våra pantflaskor och fick 83 kronor. För de pengarna köpte vi semlor. Jag tycker det är pinsamt att vi hade samlat på oss så mycket tomflaskor.

Nu är jag på dåligt humör känner jag. En ljudlig rap från ovanvåningen fick mig nästan att gå i taket nyss men jag behärskade mig eftersom Sambon pratar i telefon med sin syster. Det var han den ohjälpsamme som lät. Tur för honom att han ska iväg på körövning nu.

Nu ska jag fortsätta med min attgöralista. Sambon har lovat att göra lasange till middag.

3 kommentarer:

Singelmamman sa...

Oj då. Den unge mellanmannen får nog lov att hjälpa till lite mer hör jag. Äh, det är väl inte pinsamt att ha samlat på sig flaskor att panta. Jag ger mina tonåringar uppdraget att gå och panta när kassen vi lägger alla såna flaskor i, är full. Så får de dela på pengarna.

Fru Venus sa...

Jag tyckte min trapprapport var mycket utförlig!?
Ge mellan en spark där bak!!
Kvällskram

Knasterfaster sa...

Singelmamman: Jag hotade med att han inte kommer att få använda vårt nya kök men det hjälpte inte ett dyft.
Fru Venus: Jo, men ändå... det är lika många röster på bägge alternativen. Jag skrev ju att jag är på dåligt humör... Din åsikt var bra.