söndag 20 maj 2012

Med en hjärna känslig för ljud

Sambon stökar i köket och alla ljud får mina hjärnvindlingar och vecka sig ännu mera. Det är inte huvudvärk och inte migrän utan en överkänslighet mot ljud som jag lider av ikväll. Nu äter han en knäckebrödmacka där ute i köket. *aj, aj, aj, aj, aj* Där la han ifrån sig en tesked *aj*. Nu spolar han med vatten *aj, aj, aj, aj, aj*. Nu ska jag försöka tänka bort att han sitter här bredvid mig i soffan och äter knäckebröd. *tänk, tänk, tänk* Äsch det går ju inte. Jag tänker så det knakar ju...
Vet inte varför jag får sådan här ljudkänslig "huvudvärk" då och då. Någon som vet vad den beror på?

Största ska sova i vindskydd imorgon natt. Största och hans kusin Liten har provianterat ikväll. Största och kusin Liten går i samma gymnasieklass. De ska på naturutflykt med klassen.

Idag har jag täljt en smörkniv av ene.

Svärmor bjöd på söndagsstek med brunsås och potatis idag. Det är en rätt som hon är duktig på att laga. Alltid lika gott! Jag tycker inte om hennes korvpajer. I går när vi åkte upp till stugan så var min enda tysta önskan att hon inte skulle bjuda på falukorvspaj för det är verkligen inte gott. Hon bjöd på chorizo(?)paj. Den var ok men smaklös.

6 kommentarer:

Osloskånskan sa...

Maken for till Tyskland på jobb i em, underbart med tystnad i tre dagar! Alltså, han babblar inte jämt, men det är så mycket ljud! Tv, dator, musik öhh....

Maria sa...

Choizopaj lät ju inte jättespännande om jag ska vara helt ärlig...

sv: Nu var det ju inte bringan jag behövde raka så jag fick faktiskt hjälp av en sköterska ;) De har rakapparater här och Allan och Börje har gjort samma undersökning som jag idag. De fick hjälp av samma sköterska. Hon bytte rakhuvudet (heter det så??) mellan varje rakning så det sparade de inte på i alla fall!! Här i Skåne har landstinget gott om pengar ;)

Shamrock sa...

Hur kan chorizo vara smaklös? Kan öronproppar hjälpa tror du?

Knasterfaster sa...

Osloskänskan: tystnad är ett fint sällskap.
Maria: hon vill så väl men ibland blir det fel.
Så nu är du nyrakad och fin! Fick du någon rakkyss?
Shamrock: på fråga A svar jag: vet inte. På fråga B svarar jag: vet inte.

Sanis sa...

Jag är också ljudkänslig, speciellt när det är 25 grader utomhus. Mattekänslig är jag också efter dagens tre timmar långa nationella prov. Vi kan vara känsliga med varandra och äta majs som tröst.

Knasterfaster sa...

Sanis: Fick du ha med dig majs och äta under nationella provet? Det tycker jag att du borde ha fått. Det gick säkert alldeles strålande för dig! Mellan hade också nationella provet i matte idag fast han sa igår att han hade det igår. Han är som han är men han är bra!