torsdag 9 augusti 2012

Jag håller inte med!

Jag tycker att sommaren har varit helt ljuvlig hittills! Jag saknar inte alls de där stekheta dagarna då man varken orkar tänka eller göra någonting vettigt alls. Här hos mig har det varit massor av sådana där fina ljuvliga lagom varma soliga kravlösa sommardagar. Jag tycker inte om att vara tvungen att åka att bada bara för att vädret är sådant eller att känna dåligt samvete bara för att jag inte kommer iväg till något bad. De där regniga dagarna som alla pratar om har inte alls varit många. Om det hade regnat så mycket som alla pratar om så skulle jag inte behövt vattna i min trädgård så mycket som jag har gjort. Sommaren är inte slut än. Den slutar någon gång i mitten/slutet av september.

Jag satt jag och tittade lite på OS på teve förut idag. Det var hästdressyr uppblandat med kvinnlig brottning. Inte samtidigt utan det växlade mellan sporterna. Stackars hästar!  Stora ståtliga kraftfulla hingstar som dansar som ballerinor. En motsägelsefylld sport tycker jag. Det kan väl inte vara ett naturligt beteende? Tycker hästarna verkligen att det är roligt att dansa så där fånigt?! Varför har de öronen vinklade bakåt, är det för att höra ryttaren eller är det för att de är förbannade över att behöva trippa fram på det där sättet? Varför är inte hundagility med i OS? Det är mycket roligare att titta på agility för jag tycker att jag ser att hundarna tycker att att det är kul. Den kvinnliga brottningen var rolig att titta på! Mycket roligare än manlig brottning (det jag har sett av den hittills) för männen står mest bara och stångas. Tjejerna slängde, bände och rullade varandra!

Efter OS-tittandet målade Största och jag plank. Mellan tog sitt pick och pack och gick till bussen för att åka tåget till Skåne. Flicka S åkte hem i måndags och deras längtan efter varandra hade redan blivit outhärdlig tydligen. Nåde honom om han inte är hemma till den 16/8. Han har tandläkartid då och jag har redan bokat om tiden tre gånger.

Men hästbrottning kanske vore något?!

5 kommentarer:

Fru Venus sa...

Håller med, sommaren har varit toppen, men säkert varmare här än hos dig, och jösses vad jag burit vatten till blommorna! Dressyr är somnatråkigt och jag har aldrig fattat vad som är rätt och fel när de studsar runt. Nattikram

Ting sa...

Angående brottningen så tror jag du sett två olika sorters.
Killarna hade bara tävlat i grekisk/romersk när du såg tjejernas fristilsbrottning.
Fristilen är mycket roligare att titta på. :)

Shamrock sa...

hästbrottning låter spännande

Singelmamman sa...

Imponerad av att Ting kan skillnaden på brottningstyperna. Jag håller hur som helst med dig helt angående sommaren. Men jag har i och för sig fått en stekhet vecka i Italien också. Men jag vill inte ha supervarmt kommande semestervecka.

Maria sa...

Om det nån gång blir hästbrottning ska jag överväga att börja titta på OS.